Begravning

Ja nu var begravningen över och den var otroligt fin och harmonisk , så ett stort tack till anhöriga som lät oss vara med dem under denna stund.
I dag ska det bli norsning nere i vårbo , då får vi se om vi har någon fiske lycka eller inte , det kan vara för tidigt men vi får se.
Det blir en avkopplande stund med grillning i alla fall , skönt.
Valborg i dag också , gud vad fort det går snart är vi inne i sommar månaderna.
Nej nu har jag lite att fixa med så vi ses gott folk.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Pust...

Gud vad skönt , det var inget fel på Simon och i dag är han till skolan och även Ricke är iväg så nu får vi hoppas att allt blir som vanligt med en fin vår utan mer snoriga barn..
Men det vi ska få Simon att göra är att äta mer och gå upp i vikt , han ligger ungefär på två kilo för lite och det stämer nog för man kan verkligen räkna revbenen på honom .
Fuskigt att det är så han skulle kunna få några kilon av mig helt gratis..
I dag ser det ut att bli en verkligt fin dag i alla fall och vi får hoppas på att det blir som de har lovat en vacker valborg med.
Vi ska åka ner till vårbo och prova att fiska nors i helgen , vi får hoppas att det har kommit igång .
Men det blir även att sitta vid elden och grilla korv så om det inte skulle vara någon fiske lycka så är det underbart att bara grilla och må gott.
Ska försöka att komma iväg till mamma och hjälpa henne att måla hallen när Simon har kommit hem.
Ses senare.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Bussar

I dag går det inga bussar förbi här och ner till åtorp så det blir att skjutsa ner Nina till åtorp så att hon kommer med gymnasiebussen.
Rikard har åkt på en släng av hosta och feber så han var hemma i går och kommer även vara hemma i dag så får vi se om det kan släppa på det lite sen.
Vi ska ju som ni vet till kga till Barn medicin i dag så nu börjar övertalningen på allvar i dag men på nått sätt ska det gå att få med Simon men det kommer att bli tjat..
Det ser lite trist ut ute i dag med och jag som trodde att det skulle bli kanon väder ett tag men det ser ut att vara långt borta.
Det rasade ner ett glas från våran diskbänk här alldeles nyss helt av sig själv och det blir ju tusentals bitar av ett ända litet glas så det blir att dammsuga upp allt det , konstigt för det fanns ingen i köket när det hände och man ställer ju disken en bit in på diskbänken jag tror ingen av oss ställer det precis på kanten inte..mysko..


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Hmmm..

Man ska ju iväg på begravning på Torsdag och jag tycker det är så himla svårt att avgöra vad man ska ha på sig men det löser sig nog . Det är inget man ser fram emot men ändå så känns det som ett värdigt avslut och att hjärnan förstår vad som har hänt , så för psyket kan det vara bra att gå.

Jag har haft magknip eller något liknande under eftermiddan i dag så det blev ingen matlagning för min del utan liggandes på soffan med smärtor i stället , fy fasen.
Kram på er där ute.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Forts...

Nu har de äntligen ringt och det blev en tid hos läkaren i morgon , lite dåligt tycker jag att när det gäller ett barn och man inte får komma in direkt på dagen...
Men det är ju bara min åsikt..


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Väntan...

Ja ha ja nu ska man vänta på att Barn medicin i karlskoga ska ringa upp så nu är det ny väntan , fy va trist.
Men det är ju inget annat att göra.
Nina färgade sitt hår i går men det blev inte två färgat som hon hade tänkt sig utan det vart en röd ton i stället , hon är ju fin i alla färger tycker ju jag men jag är väl en älskande mamma i och för sig.
Vet inte vad jag ska skriva om , ville bara försöka fördriva tiden en stund men nu står det helt still i huvet så vi får höras senare så får vi se om jag har något vetigare att skriva om.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Måndag den 27 April

Ja och så var det så att svägerskan fyller år i DAG och inte den 20 som jag får för mig varje år..
Grattis på dig.
Jag sitter och väntar på att sköterskan ska ringa så vi får se hur det blir med Simon om han får komma in och ta prover.
Det är ju så tråkigt också att han hatar inte bara tandläkaren utan läkaren också så det kommer att få bli övertalning för att få med honom in till Pilgården .
Men det brukar gå till slut.
Det är så tråkigt att sitta och vänta det är ju inte min starka sida direkt..


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Vart är solen

Solen har det svårt i dag för den försöker att titta fram men det är lite svårare i dag men vi får väl se fram mot dagen jag ser den lite just nu .
Jag trodde att det skulle bli finare i dag än i går men det kanske kommer. Jag är ju en solälskare till 100 procent och när jag väl får lite sol så vill jag bara ha mer.
Såg att Fanny hade varit inne och lämnat kommentar och det är ju jätte kul om det nu är den Fanny jag tror så kram på dig vännen. Hoppas du blev nöjd med tröjan.
Kent och Simon tog premiär turen med båten i går men det gick inte så bra för motorn stannade nästan direkt och sedan var den helt död och det är ju synd för det finns ju inget bättre än att ta en fiske tur på älven men men .
Vi får väl försöka att fixa den vad det nu är för fel.
Ses säkert lite senare.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 4Huuu

Vad man kan få tankar i huvet vid fel budskap eller vad man ska kalla det.
Idag upptäckte jag att Simons ena lymfkörtel var väldigt förstorad i armhållan och tankarna gick ju direkt till hemska tankar och för att höra mig för så ringde jag till Baggängen för att höra vad vi skulle göra och beskedet jag fick var ordagrannt
" vi har inte de resurserna att göra de prover som behövs på en helg så är han inte väldigt försämrad under dagen så får ni faktiskt vänta tills på måndag men ring direkt då för han måste komma in och ta blod prover"... vad får man då för tankar , jo det kan jag tala om att magen vänder sig ut och in för det är ju ens barn man pratar om.
Men efter lite rådgivning från Anki så ringde jag till örebro i stället och blev bemött på ett helt annat sätt .
Hon förklarade en massa andra saker som kan göra så att den blir förstorad men givetvis så åker vi in på måndag så de får ta prover men nerverna blev mycket lugnare på en annan i alla fall , visst det är inte helt lugnt förrens man får svart på vitt men det var skönt att få prata med någon som är kunnig och ger förklaring så man får lite mer kött på benen.
Men det är ju så att man måste ta det som det kommer..

Vi var även inne och grattade syrran i dag och då fick vi träffa Frippes familj och det var ju trevligt men både syrran och han såg lite slut körda ut men det ska vara kännbart att bli äldre vet du syster yster..

Nej nu känns det som att kroppen har fått nog för i dag och det ska bli skönt att krypa i säng..


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 225 April

April april nu är det snart slut på april månad och sommaren står bakom knuten , härligt som bara den .
Vi får hoppas att vi får en vacker vår månad att se fram emot och att det inte börjar regna och blir som hösten man vet ju aldrig hur det blir med vädret , vad som helst kan ju hända.
Men man får ju hoppas att det blir bra. För nu har jag längtat efter varma sommar dagar.
Som det ser ut nu så kommer det att bli en vacker dag i dag i allafall , solen skiner från en klar blå himmel , det är det som är så härligt med tidiga mornar man vet att det kommer att bli en fin dag och fåglarna är det ända man hör när man går ut.
Längtar till sommaren då man kan sätta sig ute och läsa tidningen och dricka en god kopp kaffe när solen precis har gått upp....mmmm...vad man längtar.
Det blir som sakt en eftermiddag hos syrran som fyller 25 år  ......Grattis Sofie..
Nu blir det att sätta på lite mer kaffe och gå ut för att hämta tidningen .
Så får man se vad denna dag har att bjuda på.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Det var ju det där ja med städning...

Ja du Anki det kan man ju fråga sig i bland var det är man köper det men det ska väl vi veta som har gubbar som jobbar på All STÄD men det visar de inte något av när de kommer hem inte , eller vad säger du..as garv.
Skämt och sidor det där med att städa kan många gånger kvitta faktiskt. Huvudsaken att man mår bra och har det trevligt.

Jag har försökt att få lite sol i dag men det har ju blåst så tråkigt men lite lyckades jag få det är ju så skönt att få sitta i gassande sol tycker ju jag .

Vi var ner en sväng till svärmor och svärfar för att ta ett parti kort och det tog hela två timmar innan vi fick en vinnare och det blev svärmor som tog hem vinsten , det är bara att gratulera till det.

Jag tror att jag ska sätta mig en stund med forskningen faktiskt det blir nog så.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Fredag och allt vad det innebär...

Ja nu var det fredag och vad blir det då jo fredags städa (som man skulle behöva göra varje dag) .
Vi har ju två hundar som skitar till det något gruvligt. Men det är bara att dra igång dammsugaren det .

Vi var på möte med Simons nya fotbollslag i går och det var ganska intressant det kommer att bli så att vi får stå i en kiosk på degerfors hemma matcher men det kan ju vara ganska trevligt för då får man ju se matchen samtidigt och det var bara vid två tillfällen som lotten faller på oss. Sen informerade tränarna vad de tycker och tänker och de verkar väldigt seriösa så det kommer nog att bli bra, de talade om att de inte accepterade några svordomar eller könsord utan var det så att någon säger något så får de göra en time out och gå och sätta sig en stund istället för att vara med och det tycker jag är helt okej för de ska lära sig att sådant inte får förekomma.

I dag verkar det bli fint väder men jag gick ut för att sätta mig och läsa tidningen i vår solen och det blåste små jävlar rent ut sackt men det kanske blir bättre fram emot dan , det är ju så öppet här där vi bor så det blåser ju nästan jämt. Jag har försökt i många år att hitta en skön sol plats i trädgården som det är lite vindstilla men jag har inte lyckats hitta någon ännu.

I dag ska min rara flicka mixtra med håret och färga det i olika färger det blir spännande och se hur vågad hon är och vilka färger hon kommer hem med , man vet aldrig vad det kan bli. Men hon är sött i vilka färger som helst den lilla ängeln.

I morgon blir det kalasande för syrran och det ser vi fram emot , hon blir ju bara äldre och äldre men jag däremot står ju still...fniss...

Vi ses säkert lite senare tänker jag..


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Natte tid

Vaknade med världens rethosta och klockan var bara tre, jag var tvungen att gå upp för jag ville inte väcka resten av familjen med hostan. Känner mig totalt utvilad så jag får nog vara uppe en stund så får vi se , otroligt kaffe sugen är jag också så det blir att sätta på lite grann.

I morgon kväll ska vi på första föräldramötet med Simons nya fotbolls lag i degerfors , ska bli lite spännande att höra hur de lägger upp säsongen faktiskt .

Och i går ringde Simons läkare från Barn medicin, doktor  Willson, han är faktiskt väldigt bra jag har stort förtroende för honom. Han tyckte att testerna för astman som Simon hade gjort var bra men att han skulle lägga in lite mer förebyggande medicin så han skrev ut en tablett som vi ska ge honom plus pulmicorten , han trodde att Simon då skulle få betydligt mer ork och det skulle även resultera i att han inte blir sjuk så ofta.
Vi skulle även höra med apoteket om de har några bra vitamin tillskot som vi kan ge honom för ibland äter ju Simon så otroligt dåligt . Det är skillnad på en annan det jag äter som en häst så man måste faktiskt börja tänka sig för och inte äta så mycket god saker.

På lördag ska vi på kalas hos syrran som blir 25 år , rena barnungen , oj oj oj man börjar bli old.
Det börjar bli väldigt mycket kalasande nu , tänk att så många är födda i april men det måste väl va så att det då är
" semester barn " eller.
Så här ser april ut för oss , Simon 6 april , Nina 15e , Ronny 18e , Viviann 20e, Sofie 25e och Fanny den 30e...

Nej nu ska jag fylla på mer kaffe i koppen och så blir det lite släktforskning.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 4Onsdag

Nu har Simon fått feber igen , jag vet inte vad det är frågan om riktigt för han har varit så mycket sjuk nu i vår så det är inte sant.
Jag vet inte vad jag ska skriva om i dag riktigt men det kan bli mer en annan dag när andan faller på .
Så vi ses.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Hu vad ruggigt

I dag är det inte någon värme inte det är svin kallt ute och ruggigt inne så det blev att tända i pannan en stund.
I och med vädret så ska jag faktiskt sätta mig och släkt forska för det är mycket nytt som jag behöver få ut på bloggen om forskningen så jag bestämde mig för att forska på förmiddan sedan kommer jag lägga ut nytt material i kväll på bloggen .
I går var vi och hämtade en pool som vi ska ha till sommaren och plaska i det blir skönt det men nu får vi hoppas att det blir fin sommar också och inte att det ska regna hela tiden , men men det får vi väl se vad det blir.
Jag har en faslig huvudvärk i dag så jag ska försöka trycka i mig lite alvedon får vi se om det inte kan bli bättre men det värsta är att alvedon inte brukar hjälpa.
Nej nu blir det att forska så vi ses.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 3