Utmaning

Jag ska nu ta Syrrans utmaning det var sjunde bilden och den kommer här .
" Den starke mannen"Då vill jag passa på att utmana Anki ..
Du ska gå in på dina bilder och öppna sjunde mappen och lägga upp sjunde bilden på bloggen . Lycka till .


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Ute dag

Vi har haft en helt underbar dag i det fria ilag med goda vänner.

Vilka underbara bilder va , det var lika skönt som det ser ut .
Det kommer att bli fler gånger vi åker dit , vi gjorde upp stora planer till sommaren , då blir det övernattning för det är lite kallt för det nu .

KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Morgondagen

I morgon ska vi ta att åka till vargaviderna och grilla korv och ha det allmänt mysigt tillsammans med Anki , Vicce och troligtvis eller förhoppningsvis Peter . Det ska bli väldigt skönt hoppas bara att det blir lika fint väder som det har varit i dag , MEN DET FINNS INGET DÅLIGT VÄDER BARA DÅLIGA KLÄDER , eller ??? Det blir att ta med kameran och kikaren ifall vi får se något djur. Annars får vi väll ta kort på varandra.. Ha en trevlig kväll allihopa..


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Utmaning

Jag har blivit utmanad av Nina och Anki jag ska skriva sju sanningar om mig själv 1, Jag sitter för mycket med släktforskningen just nu. 2, Jag skulle behöva ut och gå MYCKET mer men lusten och orken finns inte riktigt där. 3, Älskar att baka smarriga kakor och äter upp dem sedan också. 4, Sitter för lite och läser med Simon. 5, Gör hellre något roligt i stället för att städa . 6, Är VÄLDIGT dålig på att STAVA. 7, Låter disken stå och vänta lite för länge ibland .


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Trött

Gud vad jag är trött och inget har jag skrivit på bloggen i dag heller , Nina var allt till skolan idag men Ricke har fortfarande feber och han har träning på skolan i morgon så det är nog ingen ide att gå för honom det är inte värt att utmanna ödet det är inte bra att träna när man har något skit i kroppen . Nej nu väntar sängen otroligt mycket på mig känner jag . Marsvinen och kanin ska få något gott att tugga på först sedan är det bara att slänga sig i slaffen. Får vara bättre på att skriva ett inlägg i morgon . God natt och sov så skönt..


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Huvudvärk

Nu vet jag inte vad det blir hela familjen går och drar på huvudvärk . Nina har även haft feber så hon har varit hemma i två dagar nu men hon säger att hon är tvungen att gå i morgon för de har prov , det är inte bra att de känner sig tvingade att gå när de ej är bra men hon vill inte komma efter. Rikard hade halsont och feber i morse så han har varit hemma i dag , ser inte alls bra ut helt röd "mossig". Simon som har varit sjuk så mycket har också haft huvudvärk från och till men han går iväg i alla fall , hoppas att det släpper på honom . Jag ska ta och gå upp i duschen och sedan blir det att ta en liten bit kladd kaka med grädde, som nina och simon har bakat, sedan blir det datorn med lite släktforskning som gäller innan säng dags. God natt och på återseende


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 3Släktforskning

Jag vill bara informera om att jag har en till blogg som handlar om min släktforskning som jag håller på med . Där kan man gå in och se vad jag hittar om släkten i gamla kyrkböcker. Kanske inte så intressant men det är för att mina nära och kära ska kunna se vad långt jag har kommit. Bloggen heter evalenaforskning.blogg.se


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Tisdag

Nu har man blivit sittandes framför datorn med gamla kyrkböcker så jag har varit dålig på att uppdatera bloggen. Nina kom hem i lördags efter mycket om och men . Hon verkar ha haft en kul resa med sina "fruar".Ni får kolla in hennes blogg ska ni se , där ligger det lite bilder uppe.niinakarlsson.blogg.se Ungdomarna hade fest i lördags och de fixade det väldigt bra , t om städade de killarna som låg över, dagen efter.Stor ros till er grabbar . Och jag måste bara få säga att Mange GUUUD vad snygg du var i håret ,din färg till hundra procent alltså. Var iväg i går så att Nina och Ricke fick ta syntest på bilskolan i Degerfors och Nina som har linser såg bättre utan dem , konstigt det får vi nog kolla upp. Nej nu ska jag fara ner med huvet i kyrkböckerna igen , det är ju så himla spännande hittade info om en förfader och där stod det att han bränner bränvin och säljer.... Helt otroligt vad de förde in i kyrkböckerna för .


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Konstiga grejer

I dag vaknade jag med värk redan klockan tre så det var bara att kliva upp och få igång kroppen , sen satte jag mig vid datorn och kollade på genline och hittade då Kents mormor i föddelse boken efter en liten stund gick jag ut i köket för att ta lite mera kaffe. Vet ni vad som då hände.. Jo min mobil som var avslagen(det är jag hundra procents säkerhet att den var av) slog på sig själv , då blev jag lite full i skratt och sa för mig själv att det var nog lite kontakt från andra sidan . Jag gick in till datorn igen och fortsatte att titta efter släkten då helt plötsligt tv OCH ljudanlägningen på sig i vardags rummet HELT av sig själv..Då blev det lite för mysko så då var det dags att lägga av att rotta i husförhörs böckerna. Men det var häftigt.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Genline

Hejsan har nu beställt genline för att få tag i ytterligare info om släkten men det var lite svårt att hitta innan man kommer på ordentligt hur man ska gå. Det blir lite att greja med i dag. Var på styrelsemöte med utvecklings gruppen i Åtorp i går och det är alltid lika trevligt för det är en väldig blandning av folk som sitter med där, det är väldigt olika åldrar men stämningen är alltid på topp och de äldre stjärnorna kommer hela tiden med poänger som man kan skratta gott åt. Ska snart ha årsmöte, så sedan blir det nog mer fart i gruppen på allt som ska göras och inte göras . Vill även passa på att tala om att alla är välkommna på årsmötet som är i Höglunda den 17e mars klockan 19,00 om det inte blir någon ändring. Ska häva mig ner på hela ryggen en stund jag känner mig fortfarande lite trött i dag.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Syrran

Läste på syrrans blogg att hon ska börja skriva en bok och att ingen ska få läsa den innan hon trillar av pinn men det är ju så att jag sannolikt kommer att göra det tidigare än hon så då får hon faktiskt lägga in lite glimmtar på bloggen i alla fall det behöver ju inte vara lååånga avsnitt men det kan ju vara en liten fingervisning i alla fall , det var ju trots allt jag som sådde ideen hos morsan och vidare till henne .Tycker ni inte att det låter rättvist eller ? Själv håller jag på att skriva en släkt bok som alla ska få läsa när den någon gång i tiden blir färdig. Men den kanske inte blir färdig förrens man trillar av pinn(småler) Nog om det , ni får kolla in syrrans blogg , det är bara att gå via mina länkar på Syrran.Det kan finnas mycket roligt att läsa där.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Onsdag i dag eller ?

Jaha en ny dag . Och i dag ska vi säga HIPP HIPP HURRA för VIKTOR i dag som blir ELVA basst....JIPPI vicci och en bamse kram från oss alla till dig på din stora dag. Tänk vad gamla barnen blir på en gång eller är det vi som inte hinner med eller vad. I alla fall ett STORT HURRRRRRA... Själv blir man ut kastad av sina stora ungar på lördag de ska ha en fest här hemma säger de och då vill de inte ha morsan, farsan och simpan hemma konstigt nog , vad sjuttton ska vi hitta på då tro.Och vad vannnnnsinig man kommer att bli om de inte sköttttter sig , då kommer morsan med de STORA orden.... TÄNK PÅ DET MINA SMÅ ÄNGLAR.. Annars så känns det (peppar,peppar) rätt så bra i dag i kroppen. Får passa på att städa och tvätta då kanske.Simon gjorde ett helt otroligt jobb här i går så det är faktiskt inte så mycket kvar . Läste på Ankis blogg om att de hade börjat på ett avsnitt om barn som far illa och jag håller fullständigt med henne det är helt otroligt vad dåligt man mår om man tänker på vad många barn det finns som far illa just denna sekund och jag kan inte fatta hur föräldrar och även annat folk kan göra ett barn illa, det är för mig helt ofattbart, de är ju det finnaste vi har och de mest sårbara , det är ju vi vuxna som ska se till att de får en bra grund att stå på och även lära dem vad livet har att ge. HUR KAN EN MÄNNISKA GÖRA SÅ MOT NÅGON SÅ SÅRBAR SOM ETT BARN. Tur att det finns sådana eldsjälar som bland annat Anki som brinner för att utbilda sig och ta tag i saker för att förändra situationen .Stor iloge till er. Varma Kramar från mig


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1SIMON

Vilken underbar unge man har , låg och halv sov och hörde hur han grejade med något när jag kom ut i köket hade han diskat , städat , plockat in lite ved och stoppat in i pannan och allt det utan att man hade sagt något . Ikväll blir det pizza som belöning och det tycker han ska bli mums... De är bra goa de små liven.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 4Vackert väder

Det ser ut att bli vackert väder i dag solen tittar fram lite grann. Nu har jag tagit en dust med telia och tydligen så vet de inte vad det är för månad i dag någon gång, man behöver nog inte ha något iq alls för att jobba på telia tydligen... Pratade med Nina förrut så de hade det bra i strömstad men hade väl lite träningsvärk sedan i går när de gick runt med tunga väskor och inte hittade stugan , men annars verkade allt bra med dem. Synd att de inte kan blogga något när de är där det hade varit roligt. Simon försökte lära mig att spela gitar hero på wii spelet och det var väldigt svårt det ser så enkelt ut när ungarna spelar men jag fick inte ihop det alls . Jag har nog ingen takt känsla överhuvud taget.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Vakna

Jag skrev i går att jag skulle återkomma när jag hade vaknat till och frågan kan ju vara den att vaknade hon inte till förrens i dag och jaa det känns så i alla fall. I går fick jag använda mig av en krycka och i dag är det tyvärr två kryckor som gäller men det är ju bara så att man får rida ut stormen och hålla sig i stillhet i fåtöljen med en bra bok . Det kommer snart dagar som känns bättre förhoppningsvis . Nog om det , jag håller på att bråka med telia och det är ingen dans på rosor kan jag tala om , man undrar vad de som jobbar där har för iq egentligen (nu får jag väl någon på mig när jag säger så) men det skiter jag blankt i just nu. Jag sitter och väntar på att de ska öppna så vi får ta en dust med dem i dag igen . Väldigt trögt folk vill jag påstå. Är det ingen som har något roligt att berätta ? För jag känner mig som en "grinn kärring"(osäker på om jag stavade rätt) just nu men det kanske man kan vara ibland. Helt sanslöst vad dålig jag är på att stava och speciellt när man inte har skrivit på så länge minsta ord hänger man upp sig på om det är rätt eller fel. USCH... Nej nu blir det att ta den där dusten och återkomma med lite mer positivt kanske.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0