Miffo....

Jag var inne och tittade runt på syrrans blogg och jag säger det ni måste gå in och kolla hennes senaste inlägg jag trodde inte det fanns sådana miffon men tydligen så finns det det . Ni måste bara se alltså..roligt om ni kunde ge en kommentar på vad ni får se...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2



Solen tittar fram...

Nu är det fredag och solen lyser så grannt så och det får vi hoppas att den fortsätter med för det är ju så skönt så det är inte sant alltså.
Vad ska jag nu hitta på i dag då jo i går så dammsög jag så det blir nog bärplockning i dag då.
Jag ska ha mer körsbär och sedan behöver jag plocka av vinbärs busken innan de blir övermogna för då blir det svårare att göra gele av dem. Så det blir plockning på förmiddan och  saftning och gelening på eftermiddan.
Vilket konstigt ord det blev men ni förstår säkert vad jag menar.

Simons hand var fortfarande lite öm i går men det har gått tillbaka fint i alla fall och Bella ser helt oförstående ut som vanligt nästan menlöst snäll men i de lugnaste vattnen lurar de största fiskarna tydligen.

Nu är det snart kräft premiär så vi ska försöka att fiska lite mört i helgen.
Det är så tråkigt att det strömmar så in i bängen i Letälven för då är det nästan helt omöjligt att åka drag med båten för nu var det ett tag sedan vi var ute och fick något napp det har varit "göör" dåligt på den fronten i år men det får vi hoppas att vi kan ändra på.
För jag vet ju att svärföräldrarna vill ha en god Gös så det får vi väl försöka att få upp.

I kväll så blir det nog att sitta på altanen och grilla lite för man får ta vara på tillfällena nu innan det är för sent ,tänk det börjar att gå mot sommarens slut och det är så tråkigt tycker jag för jag mår mycket bättre när det är varmt och skönt men det är väl inget annat än att ställa in sig på höst rusket snart men än och då så får vi försöka att njuta då solen tittar fram.

Jag vill också önska lycka till och ta det lugnt i trafiken till Anki, Peter och Vicce som ska ta en semester tur till Liseberg eller skansen i helgen ,hoppas ni får en skön stund med familjen och passa på att koppla av nu för på måndag är det full rusch igen.

Kent spelade på något som heter Topptipset och det var åtta stycken fotbolls matcher som man skulle tipa på och vad tror ni jo han hade sju rätt av åtta och den han inte fick in hade han 1 eller 2 på och givetvis så blev det kryss så han gick misste om 4800 kronor på grund av det ,fy vad retligt det är nästan bättre att vara långt ifrån i stället.

Nina har ju haft några lång pass men i dag börjar hon inte förens klockan 13,00 så hon har möjlighet till lite sovmorgon och det är ju bra för henne för sedan ska hon ju jobba helgen också och hela nästa vecka ,så hon kommer nog att vara på ett väldigt bra humör här i nästa vecka eller vad tror ni ? Jag tror det där "Sofie" humöret kommer att komma fram..fniss..syrran vet nog vad jag menar ingen stubin utan det smäller direkt..ha ha

Rikard har pratat om att han vill ha ett party ute i lillstugan på lördag så vi får väl se vad som händer det är nog svårt att få tag på folk nu när det är pip i karlskoga. Kent sa det att det är otroligt drag där inne nu för det är ungdomar över allt.
Tydligen en väldigt populär festival det där pip. På min tid så fanns det inte utan vi stod vid parken och hängde på utsidan för det mesta men det var oftast roligt det med.
Men nu är man ju för gammal för sådant där man får ju huvudvärk bara man tänker på det i dagens läge men det är väl åldern och orken som försvinner.

Föresten så har jag ju börjat med de där vitaminerna och jag måste säga att än har jag inte kännt något speciellt men det kanske tar några dagar innan man blir så där pigelin som de säger att man ska bli eller så är det bara lurendrejerier allt ihop. Vi får väl se.

Nej nu blir det att göra ett ryck för jag ska sortera tvätt innan jag går ut och hänger i trädet , jag den stora skatan som får slås mot de lite mindre skaterna om de röda bären. Anki såg ju i går när hon åkte förbi att vilka konstiga skater vi har som har kläder på sig..hm..vem var det hon såg då tror ni..ha ha..

Vi ses säkert lite senare när jag har så kallad kaffe rast ....



 


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1



Kvällen har nu lagt sig....

Kvällen har nu lagt sig över sirbo och det blev ett lite mindre oväder med åska.
Jag tog mig upp på stegen och plockade lite bär innan regnet började.
Rikard övningskörde till degerfors när vi skulle hämta Kent. När vi kom hem så gjorde Rikard sig färdig för fotbollsträning men precis när vi skulle åka så ringde Per och lämnade återbud för han "trodde" inte det skulle komma så mycket folk.
Ja ja det blev en teve kväll för honom istället för träning och det var nog inte så populärt.

Kvällen leder mot att det är dags att slänga sig i bingen och titta lite teve och sen sova men det är faktiskt bra på teven i kväll vid kvart över tio så är det realeti teve med ambulanserna i danmark och det är faktiskt riktigt bra så det rekommenderar jag att ni ska titta på.

Nej nu är det svart i mitt huvud så det blir ingen mer skrivning i dag inte....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2



procent...

Till mycket hög risk så kommer åskan här över så nu är det bara att förbereda sig för det .
Jag ska in och hämta Kent så då får jag dra ur innan vi åker så att inte dator eller telefon skulle gå sönder.
Så nu gott folk är det bara att vänta och se hur vädrets makter dundrar in....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0



???

Nu får vi se om ovädret som är på väg kommer över här , åskan som ligger med i det kanske kommer här över men det kan även bli som tidigare att den avtar innan den kommer upp till oss och så kanske det bara blir regn av det. Man vet aldrig hur vädrets makter tar sig ut...
Men den som lever får se.
Nu måste jag rycka upp mig och dra igång dammsugaren en vända...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0



Gäsp....

Har i dag haft en liten sovmorgon men den fick jag tillbringa på soffan för i går när vi skulle sova så var det en ivinerlig hosta jag hade så till slut så fick jag gå upp och lägga mig på soffan för jag ville inte hålla Kent och Simon vakna med den.
Jag somnade till slut så nu har jag då sovit lite längre än vanligt och det har ju gett mig huvudvärk i stället men det kanske ger sig fram emot dan.

I dag så är det regnigt ute och jag som fick fram den stora stegen i går för att jag tänkte få tag i de där goa röda körsbären som sitter mycket högre upp men jag får avvakta till det har slutat regna.

Simon var fortfarande öm på handen i går kväll men det var ju en himmla tur att det inte gick håll när Bella bet honom.
Jag fattar inte riktigt vad det tog åt henne man har ju inte sett något sådant förut.
Men det kanske är som med människor att de kan få hjärnsläpp ibland.

Jag har inte bestämt vad dagen har att ge i dag ännu och det får väl bli vad det blir så att säga.

Kent gjorde två timmar övertid i går så vi får hoppas att han kommer hem i tid i dag för annars blir det bara äta och duscha och sova för honom och de behöver allt ha lite fritid på kvällen så att de får varva ner från dagens arbete så vi får hoppas att han inte behöver jobba över.

Nä nu blir det mer kaffe och en dusch så att man vaknar till ordentligt.....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1



Blåbärs skogen...


Ja nu har vi kommit hem ifrån blåbärs skogen och det finns hur mycket blåbär som helst vid min mamma.
Jag klippte och tvättade hennes hår så hon blev så fin så.
Deras hund Berra var med mig och Simon ut i skogen och han trivdes som fisken i vattnet man såg en kalufs som stack upp ur blåbärs riset så han kommer nog att sova resten av eftermiddan kan jag tänka.
Nej nu blir det att passa på att få lite mer körsbär och även vinbär plockat så vi kan sätta igång med saftning och syltning sedan så vi ses...

Usch vad jag blev rädd och det tror jag Simon blev också , han gick ut för att plocka bort pinnar som har rasat från vårat körsbärs träd och då stod våran vovve Bella bunden där och hon hög Simon i handen så han kom in och grinade han var nog mest chockad så nu har hon fått en riktig avhyvling av mig för de dumheterna ska hon sluta med ögona böj den elakingen.
Jag har aldrig sett henne vara elak direkt men nu får hon sitt straff och vara inne.
Och Simon fick nog lära sig den hårda vägen att han aldrig kommer att hålla på med några pinnar i närheten av henne något mer , det är märken på handen men det har i alla fall inte gått håll så att det blöder.
Jäkla hund...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0



Bedömning..

Ja nu blir det en bedömning av saften och det kall rörda receptet som är ifrån min egen kokbok får bästa recept för den var helt klart godast så ingen mer kokt saft blir det ....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0



Saft kokning...

Ja i dag är jag uppe med tuppen och har kört igång ett annat recept på körsbärssaft så får jag se vilket som blir bäst för jag ska då passa på att ta vara på mer bär för det är ju fullt med dem i år.
Det finns dock ett problem och det är att de allra finaste bären sitter väldigt högt upp och sen finns det då inga bra grenar att ställa stegen emot heller så det blir att komma på ett bra sätt att få ner dessa godingar som sitter där uppe.
Folk som åker förbi tänker väl att titta vilka stora skator det finns i det trädet..hm..skulle inte alls förvåna mig..

I dag så ska jag som sagt ta en sväng till lilla mamma och agera hårfrisör ,tur att hon inte har några större krav måste jag då säga och så har hon ju permanentat hår så det syns ju inte så där gör mycket om det skulle bli lite snett.

Nina börjar klockan elva i dag så hon får lite sovmorgon i alla fall. Det är ju himmla synd att hon inte har fått något sommarlov utan det har bara varit jobb hela tiden men jag tror att hon uppskattar lönen så det väger väl över det då.

Nu kommer vi till vädret då ,ja vad ska man säga de har visat att det skulle bli sol hela dagen i dag men just nu så är det inte en endaste liten sol gnutta men det kanske kommer får vi hoppas.
 
Nu har saften kokat färdigt och det luktar faktiskt varmt vin ..ush..men vi får se vad slutresultatet blir men det luktar inget vidare i allafall.

Anki stannade till en sväng innan hon åkte till jobbet i går och jag måste bara säga att gud vad go och glad hon är jämt man blir glad i hela kroppen när man ser henne för hon är så positiv till allt så det är inte sant.
Hoppas du har en bra dag på jobbet och inga missöden vännen min.

Nej ni gott folk nu ska jag göra färdigt saften och ta ett smak prov för att sedan bedöma vilken saft som är godast så vi ses ,hej svejs...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1



Dags för sängen ...

Det blev ingen soffliggning direkt utan dagen gick sin gilla gång..
Jag gjorde färdigt körsbärs saften och den blev gör go alltså så nu blir det att plocka av ännu mera och göra en stor omgång saft så att man har ett tag och sen måste jag även plocka av de röda vinbären och göra mer gele.
Men morgon dagen blir det att ta en sväng till min mamma och klippa hennes toppar och tvätta håret på henne så hon blir fin som attan..
Sen om jag orkar så ska jag ta en liten sväng upp i skogen vid dem för syrran sa att det finns jätte mycket blåbär där och det skulle jag vilja ha lite mera av så vi får se hur ryggen och benet är i morgon för jag kände av det när jag rensade ute i rabatterna i dag för det tar emot och så kan jag inte lyfta det ena benet riktigt utan det blir släppande efter och värker i både rygg och ben.
Känslan som blir vid dessa tillfällen är att det sitter något i vägen som tar emot men det gör det ju inte så jag blir så arg när det blir så där ,väldigt konstig kropp man har tydligen och ibland så kommer tankarna att varför ska det vara så här jäkligt för men det är ju ingen idee att gå och gruva sig över utan att försöka att få ett så skapligt liv som möjligt ändå...

Nina och jag tog en sväng in till coop i degerfors förut när Kent hade kommit hem och då passade hon på att övningsköra lite också och det går bättre och bättre ju mer hon kör.

Nä nu säger jag god natt och vi ses säkert i morgon igen...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1



Får inget gjort....

Varför får man absolut inte ett dugg gjort när det är dåligt väder för ???
Det är en jäkligt bra fråga för man bara går och väntar på att vädret ska bli bättre ,man skulle ju kunna dammsuga och plocka undan då men neej helt sjukt trött blir jag.
Men i dag så har jag börjat med en vitamin bomb kan vi nog kallat för jag ska börja att ta vitamin tillskott för jag är trött jämt och ständigt så nu blir det två gånger om dagen med multivitamin + rosenrot + grönt te + omega 3 så får vi se om det kan infinna sig lite mer ork.

Nu börjar solen att titta fram i allafall så det kanske blir lite sol i eftermiddag som man kan glänsa i.
nej nu ska jag ta fem minuter på soffan och sedan MÅSTE jag få lite ork att göra något nytta för det behövs här hemma nu.
Vi ses lite senare eller i morgon...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0



Tisdag och bär redovisning.....

Ja det blev inget inlägg i går eftermiddag för jag var så himmla trött.
Det blev en del bär plockning i går.
Simon och jag plockade lite blåbär som vi gjorde sylt av.
Sedan plockade jag av svarta vinbärs busken och gjorde gele av det och även en bunke med röda vinbär som också blev gele.
Sedan vart det en bunke med körsbär och dessa har vi lagt i blöt under natten för det ska bli kall rörd saft av dessa.
Om saften blir bra så blir det att plocka av mer körsbär för det finns ju massor av dem i år.

Vädret då ,det var uppehåll på förmiddagen i går men sen började det allt att regna så det går inte en endaste dag längre utan regn.
Och nu på morgonen så regnar det igen...usch jag vill ha sol och värme. Det är ju inte direkt kallt ute men jag vill ha den där sköna sommarvärmen för den älskar jag så himmla mycket.

Hur det har gått med ryggen då ?? Jo det är okej så det kommer nog att gå tillbaka helt under de närmaste dagarna och bli den mera ordinarie värken men den är jag ju så van att leva med så det är ju ingen fara.

Vad dagen har att utvisa vet jag inte riktigt det beror ju lite på om det kommer att fortsätta att regna eller inte.
Blir det fortsatt regn så blir det väll att dra igång den där dammsugaren som står och samlar damm under sommaren, det blir ju inte så där gör mycket städat när det är fint ute faktiskt men vem f-n har dött av lite skit i hörnen.

Simon hade Vicce här på besök en liten stund i går och de hade det trevligt som vanligt och Anki kom in och drack lite kaffe innan hon fortsatte och det är alltid lika trevligt. Och du gumman du såg så pigg och alert ut och det är roligt att se att det har lugnat ner sig för dig.

Syrran och Frippe var inne här en sväng för de hade varit och plockat blåbär de med så de var bara inne och sa hej innan de åkte hemöver.

Nu ska jag titta runt på lite bloggar sedan kör dagen igång med något roligt kan jag tänka så vi får se om vi ses lite senare i dag...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1



Måndag morgon....

Ja då var det måndag och här kommer lite uppdatering för helgen.
Ryggen har det börjat att bli lite bättre med så nu kan jag gå relativt bra utan några kryckor så nu får jag väl tro att det har gått tillbaka för denna gång.
Men det blir att ta det något så när lugnt de närmaste dagarna för man vet aldrig.
I går fick vi ett litet spatt och tog med oss svärföräldrarna till Degerfors på bingo men det blev inga vinster inte utan det blev bara förlust , ja ja men nu har vi ju i alla fall gjort ett försök.
Min rara lilla  Anki stannade till här efter jobbet i går kväll och det var en glad överaskning så vi satt en stund på altanen och pratade innan hon for hem över.
Det ser lite risigt ut ute men det kanske blir bättre fram emot dagen men jag tror att de har lovat lite halv dassigt väder i dag för sen skulle det nog bli lite finare i några dagar.
Den här veckan måste jag försöka att klippa håret på Kent och även på mamma.
Sedan blir det att göra månads städningen i sundby men det tar jag nog lite senare i veckan så att inte ryggen slås upp igen.
När vi kom hem i går så hade Nina diskat och gjort en blåbärs paj med egen hemma gjord vanilj sås och det var jätte mumma tänk vilken go tjej man har.
Det var väldigt bra gjort tycker jag.
Simon och jag har pratat om att plocka lite blåbär i dag för vi tänkte göra lite blåbärs sylt för det är ju underbart att ha.
Det får nog bli en bär vecka för det har börjat att mogna borta i buskarna.
Vinbären ser ut att vara klara så de ska jag göra gele av.
Sedan är det ju körsbären och de tänkte jag testa att göra lite saft av ,jag har gjort det förut men då blev det inget bra men nu kan man ju söka på internet efter recept så det ska jag testa.
Nej lite mer kaffe i kroppen sen ska jag se till att  Nina kommer upp ur sängen  för nu ska hon göra ett riktigt lång pass ,hon jobbar hela veckan plus helgen plus hela nästa vecka också ?? Gud vad trött hon kommer att vara efter denna omgång innan ledighet dyker upp.
Jag tycker jätte synd om henne men något jag vet är att hon är väldigt populär bland både kunder och personal.
Min lilla stumpa ,vi älskar dig vet du och även Rikard och Simpan givetvis.
Vi ses lite senare under dagen så får jag uppdatera om vad vi har lyckats att plocka för bär....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0



Lördag...

Ja nu var det lördag morgon och så var det ju det där med ryggen..
Eftermiddagen och kvällen i går va inte rolig det värkte så förbaskat så båda kryckorna fick komma fram för det var på gränsen att jag tog mig fram för egen maskin..
Kan inte fatta vad det är som gör att smärtan blir så intensiv , men nu har jag fått öka på medicinen till max så det (peppar peppar) är så pass att jag kan gå utan kryckorna men risken är att det kommer bli värre under dagen .
Lite snurrig i huvudet blir jag men jag ska försöka att inte ta någon extra medicin i dag för den är så på frestand för kontrollen över balansen så vi får hoppas att jag slipper ta den i dag.

Jag lyckades i alla fall få tag på lite blåbär i går och ett stort tack för tipset Fanny för nu har jag en liten bunke med bär så det blir en liten blåbärs kaka i dag.
Det var lite för besvärligt att plocka dem så jag hoppas att ryggen kommer ge sig under helgen så att jag kommer iväg efter lite mer för det vorre väldigt gott med blåbärs sylt.

Nina och brudarna var på bio i går så vi var till karlskoga i går kväll och hämtade henne. De hade nog haft det trevligt och det är hon värld att få lite avkoppling .

Vad som händer i dag har jag ingen aning om ännu utan dagen får utvisa vad det blir så vi ses säkert lite senare....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2



Är jag dum i huvudet eller inte ?????

Jaa det är den stora frågan .
Måste bara få skriva av mig .
Ryggen ja , det är lite för mycket nu så jag vet snart inte vad jag heter .
I går morse kändes det så där inte värre och inte direkt bättre så då pustar man ut lite, och det var ju så att jag var tvungen att hämta mer medicin så då åkte jag in till degerfors själv för att göra det och vad blir det då .
Jo för det första så är alla parkeringar utanför apoteket upptagna så jag måste då åka till coop parkeringen och ställa mig .
Tanken slår mig att ja ja det blir att gå en liten sträcka men men det går säkert bra .
När jag då har kommit halvvägs över torget så känner jag att det här är inte bra det är som kroppen brinner på mig men jag tar mig in på apoteket gör mina ärrenden och går tillbaka till bilen väldigt sakta .
När jag väl är i bilen blir det att jag får ta fram piller burken för jag känner att det här går  inte och sån tur är så ska jag hämta Kent så då vet jag att han kan köra hem .
Så nu har jag kommit in i en period som det blir att ta fram de där förbaskade kryckorna .
Jag var vaken i natt en sväng och kände att jag måste försöka att ta mig upp så att jag får röra på mig men det är så att när man till slut har kommit upp till stående så är varje milimeter plågsam och det tar en jäkla tid innan man kan ta sig ner och då kommer de där ofrivilliga tårarna och jag vill inte för det hjälper f-n inte med att gråta men det går inte att hålla dem inne för det känns som att kroppen brinner upp inifrån .
Så nu är jag inne på femte dagen med den här jäkla intensiva värken och när det går så många dagar så börjar man att tvivla på sitt förstånd det kommer man inte ifrån .
Men nu har jag skrivit av mig så nu har det lättat lite i bröstet och tårarna ja de får vänta innanför ögonlocken ett tag till .
Och så vill jag bara tillägga att TACK ANKI FÖR ATT DU FINNS för det är så skönt att få prata av sig som jag gjorde häromdagen med dig och att jag vet att jag kan ringa till dig när det blir för mycket och det värmer så väldigt mycket att ha vänner som ställer upp för det är så att jag får belasta familjen så mycket under de här dagarna så man vill inte beklaga sig också för då mår man inge bra om man vet att de får ta den bördan också .
För är det något som jag har svårt med så är det att behöva be om hjälp med de små grejerna som man borde klara av .

Nog om det ..

Min lilla ängel Nina fick sin första riktiga lön i går så nu svävar hon på moln och skönt för henne att hon får lite lön för mödan , för hon har ett hårt schema under sommaren men det är ju så att de får ju inte en endaste krona under sommaren så vill de ha lite pengar så måste de slita för dem också men jag tror att hon känner att det är just det hon har gjort . Så grattis stumpan och håll hårt i dem nu .
Och sedan får vi hoppas att hon får en riktigt härlig helg tillsammans med sina brudar och får ut max av ledigheten för nästa vecka blir en hård arbetsvecka för henne igen.

Jag har ju fler änglar i familjen men en av dem har problem med sin ljumske (Rikard alltså)det sprak upp igen när de började med träning den här veckan så nu ska vi försöka att få tag i "byxor" som man kan använda vid sådana problem så det blir att ta en sväng förbi sport affären för det är inte bra att den skadan slås upp hela tiden .
Det är lite synd att han inte går i skolan för där inne som de har en bra tränare så skulle vi ha kunnat rådfråga honom men nu har de ju lov så det är inte mycket än att försöka ändå och blir det inte bättre så får vi försöka att få tag i en läkare och rådfråga den .

Simpan då han vaknade i går med fötterna på huvudkudden ,han hade haft växtvärk så det var därför han hade snurrat igång så . Han lekte av sig lite med Oskar här i går men han var lite loj för det värkte fortfarande i benet .

Nu har jag fått ett tips av Fanny var jag kan hitta blåbär så nu är det ju bara att komma på hur jag ska få lite plockat men en idee slog mig när jag åkte hem ifrån degerfors i morse(skjutsade in Kent)att Simpan och jag ska ta en sväng här på förmiddan och jag ska då ta med mig pallen som jag fick av mamma för att sitta på och plocka av lite .
Den pallen är jätte bra för det är en rensnings pall så det blir att göra ett försök att få hem lite blåbär så det räcker till en liten kaka för jag är så sugen på det .

Nu ska jag gå upp och se till så att  Nina kommer upp så vi ses säkert lite senare.



KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 6