Cancer...

Jaa ett så skrämande ord i dag och det är så många nu ett tag som cancern har tagit död på.
Men varför !
Vi lever på 2000 talet och skulle en människa skada sig i en olycka så nästan det inte finns en hel grej på kroppen så kan läkarna åter skapa det mesta så det blir till en hel människa igen men varför finns inget mot cancern..
Finns det så dåligt med genier i dag som kan få den ideala ideen och hitta ett botemedel ?
Ja jag vet inte vad man ska säga jag vet bara det att det i dagens läge har skördadts många offer för denna hemska sjukdom .
Jag vill med det hedra minnet av Ronny Sandberg och hoppas att där han nu är så är det i alla fall en smärtfri miljö och att han kommer finnas där den dagen när vi övriga kommer efter. Han gav upp kampen i mot cancer i natten som var och det är till viss del skönt att veta att kampen är nu över men man skulle önska att det någon gång kommer ett botemedel så att denna hemska sjukdom fick ett slut med att skörda sina offer...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Onsdag och allt börjar bli som vanligt....

Ja nu börjar vi att friskna till i stugan så Rille och Kent är båda iväg i dag. Men min förkylning då ,jo det är lite si så där för på eftermiddagarna/kvällarna får jag ont i halsen och känner mig väldigt nere och då kan man fråga sig varför det kommer så .
Och jag har kommit på anledningen , jag äter ju en smärt medicin som inte tar bort smärta utan gör så att kroppen tål mer smärta än den brukar och den tar jag på kvällen när jag hoppar i säng så då tar väl den bort halsontet på dagarna och när den sedan börjar att sluta att ge effekt så kommer då känslan att det faktiskt gör ont i halsen..hm..knepigt men det gör ju att jag får en lindrigare förkylning ...
Nej nog om det , jag har blivit sittandes med släktforskningen igen och det är ju så himla roligt så det är inte sant men det är ju så att det tar sådan tid men som sagt jag har ju inte några tider att passa så det får väl gå.
Jag har nu hittat ett barn på tolv år som blev ihjälslagen och många är fattiga men nu har det även kommit in en änka som stod under fattighjon..hm..vad ska det bliva..ha ha..
Det här med bloggen då jag har tappat sugen lite grann för jag tycker mina inlägg är trista och menningslösa så vi får se om jag gör ett litet hopp jag har inte bestämt mig ännu..får se om vi ses senare eller inte...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 3Baciller....

Jaa bacillerna fortsätter att härja i vårat hus.
Jag var helt utslagen i lördags kväll och i går jag har aldrig mått så illa på väldigt länge det var ingen höjdare och nu i dag så ligger både Kent och Rille sjuka så det har inte blivit bacill fritt här ännu men vi får hoppas att det vänder snart.
Rille spelade ju fotboll i lördags och det gick jätte bra de vann med 4-2 mot Deje som är serie tvåa så den vinsten satt väldigt skönt för grabbarna.
Oturligt nog så har Rille haft problem med ryggen och den ena skuldran så vi får hoppas att det är en sträckning och att det ger med sig snart. Så det var därför han tackade nej till b lags matchen som var i söndags.
Och det var väl tur det för han började må dåligt i går så då mådde han som jag gjorde i lördags.
Nej efter det här så får vi hoppas att vi får vara friska sen.
Det känns att det börjar bli hösten ordentligt för i går så höll Rocky på att blåsa bort när han var ute och kvälls pinkade för Nina var ute med honom och hon kunde inte göra annat än att skratta när hon kom in för han hade försökt att stå emot blåsten med det hade inte gått något bra ,vi får köpa en väst med tyngder i åt honom så att han inte blåser bort när höst stormarna härjar.
Jag har lovat att hålla tyst i dag om en del saker men jag ska bara säga grattis gubben min för nu kan jag inte hålla mig mer så ett litet Grattis får det bli i alla fall, inte roligt att du är sjuk i dag.
Jaha ja nu blir det att försöka komma i form men det känns jobbigt så det blir inte några större projekt i dag inte för jag känner mig inte riktigt okej än och det blev ju inte bättre av att jag missade min medicin i lördags heller för jag äter en sådan medicin som man inte får missa eller tvärrsluta med för då kan man bli dålig av bara det men men det försvann helt ur mitt huvud när jag mådde så dåligt i lördags kväll.
Sådana smällar får man ta ibland.
Nej vi ses kanske senare för nu blir det att försöka att komma i form som sagt.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Nu blir det ett tidigt inlägg...

Ja nu är det som vanligt att man är uppe med tuppen men det var så att det var inte roligt att vakna jag var igen täppt i näsan och ryggen värker något gruvligt så det hade varit skönt att sova mer faktiskt.
Frågan är om jag nu har blivit smittad av min lilla ängel Nina ,ja det är bara att avvakta och se vad det blir av det.
Det har börjat att bli lite trafik här ute på morgonen och det är nog knallar som är på väg med sina ekipage till den berömda åtorpmarken.
I dag är det då fotboll efter marknaden för Rille och juniorerna spelar på hemma plan så det ska bli så himmla kul att se dem ,det är ju juniorernas sista match för säsongen .
B laget har väl också sin sista på söndag och jag tror att det är många av juniorerna som kommer att få vara med för jag skulle tro att b lags spelarna kommer vilja gå upp till puben i kväll så det är nog inte många ordinarie spelare..
Nej nu blir det mer kaffe ..vi ses


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Kvällen har nu lagt sig....

Och allt är lugnt och skönt ,det ända som förstör friden är att ryggen är som sju svåra år i dag men men.
I morgon är det då marken med dess bestyr och jag har inget så där som jag vill ha på marken men det blir väl lite godis och annat smått och gott.
Fick en förfrågan om lottförsäljning men jag kan inte för då vet jag att det kommer att bli värre i ryggen och det vill jag stå över.
Nej nu blir det att lägga sig i soffan och bara må gött ,sen får man se om man orkar ta sig upp efteråt det är inte sagt att det går men det blir ett senare problem...hejsan..


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0fortsättningen.....

Jag blir väldigt trött på dessa utlänska arbetare som jobbar i dessa trakter och hyr på vandrarhemmet för de ställer till så förbaskat så det är inte sant. Vi fick total städa lägenheten efter dem ,det ser ut som det har varit ett gäng med grisar inne i lägenheterna, fy faan på ren svenska.
Nej nu blir det tredje turen till degerfors för att hämta hem gubben så vi ses....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Fredag morgon och marken i mörra...

Ja nu var det fredag och jag har redan varit till degerfors en sväng och sedan blir det vandrarhemmet på förmiddagen.
Sedan ska jag hämta Rille på skolan för vi måste kolla efter skor till han för de han har nu hänger inte ihop längre och det var inte längesedan vi köpte dem så jag vet inte vad han gör med skorna.
Det blir mycket åkning i dag med andra ord.
Simon är så bra så att han har varit iväg till skolan både i går och idag ska han iväg.
Jag tror att han körde en liten luring för mig i tisdags och onsdags för han hade anförtrott sig åt Nina så han var inte direkt sjuk utan det var att de hade simtestet i skolan och han tror att han är den enda som inte kan men nu var det så att det var en hel del som inte kunde och det var till och med en del i fyran, så det blir att tagga honom inför nästa vecka.
Vi var ju även inne på astma testerna i går och de verkade bra så det är nog samma medicinering som han brukar ha som kommer att gälla men doktorn skulle ringa på måndag så då får han besluta vad det ska bli.
Hur går det med Nina då jo det har ju inte varit så bra så nu började vi i går med en kåvepenin kur för det verkar vara halsfluss och nu på morgonen så var hon helt igen murad i ögat så det behövs nog en kur tycks jag märka så det var ju bra att vi började med det ,för då är hon ju inte smittsam i alla fall.
I morgon så är det nu marken då och det är faktiskt inget som jag ser fram emot inte ,förr om åren så var det en riktig höjdare men nu så är det inte det tycker jag och jag vet inte vad det beror på men men.
På kvällen i morgon så blir det nog fint besök vi får för då kommer Anki, Peter och Vicce och vi ska äta gott och spela lite poker. Men men de får passa sig för Kent och jag har tränat så ini bängen så vi kommer slå dem STORT..hi hi ..
Nej nu blir det att köra igång lite men inte för häftigt för min rygg är inte bra i dag det hugger till så fort jag får lite framåt vikt (ja ja jag vet vad ni tänker att där är det ju "mycket vikt som tränger på framåt")så det är inte någon höjdare men det är bara att se ljust på tillvaron. Hejsan på er....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Senare...

Ja nu har jag varit ännu senare i dag med mitt inlägg.
Men det var så att jag faktiskt åt frukost i morse kan ni tänka er. Jag har ju lite problem med magont för att jag missköter det där med att äta på dagarna så nu måste jag försöka att få in en vanna med att äta så att magen blir glad.
Dagen har bestått i att greja lite nere vid vandrarhemmet så nu ska jag hoppa in i duschen för klockan halv tre ska vi vara på sjukhuset med Simon och  göra alla tester för att se om han har rätt dos astma medicin.
Nina är på bättrings vägen nu i alla fall så vi får hoppas att hon blir frisk och får vara det länge framöver nu när hon har gått igenom en sådan pärs...
Så det blev ett till kort inlägg i dag också , hej svejs på er.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0God morgon..

Ja som sagt jag har nu två sjuka barn hemma eller ja den ena är ungdom.
Men det ser ut som att det vänder för ingen av dem är sämre utan nu börjar det att bli bättre för dem så vi får hoppas att de ska friskna till ordentligt för det är ju faktisk marken i åtorp i helgen och det vill de inte missa men Nina ska ju jobba hela helgen men hon skulle få lite ledigt mitt på dagen så att hon har möjlighet att gå över marken en vända.
Jag var väldigt sen i dag med mitt inlägg men det är så att jag försöker att avsluta en del band med släktforskningen och skriva in det sista som jag har annteckningar på så det är därför jag inte har varit inne så tidigt som jag brukar . Det är väl bäst att tala om det så ni inte tror att jag ligger och röttar och sover...ha ha..
Nej nu ska jag titta runt på några bloggar sedan blir det att fortsätta med släkten en liten stund till.....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Natten...

Ja natten har troligtvis varit lugn för jag har inte hört Nina utan jag tror hon har sovit.
Jag får se sedan hur hon mår för nu sover hon än.
Det har inte hänt så mycket så jag vet inte direkt vad jag ska skriva om i dag så det blir ett väldigt kort inlägg denna gång.
Men vi ses mer någon annan gång....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Ja nu vet man inte...

Har pratat med dem på vårdcentralen och Ninas symtom vissar på influensan men vi var inte välkommna i dags läget utan ska avvakta men om det blir någon påverkan på andningen så skulle vi komma in akut.
Och det känns ju inget vidare så det blir att ha uppsyn på Nina hela tiden.
Ha ordentlig renlighet och inte ha någon direkt kroppskontakt.
Sådan otur att det skulle bli så här men vi har ju varit förskonade förrut så det är väl inget att beklaga sig om utan se till att det inte blir värre för henne.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 3Vardagen...

Nu är det vardag igen då och man kan börja att räkna ner inför marken ,men jag är inte lika förväntans full som man var för när det började närma sig.
Men det är väl att man blir äldre och klokare kanske.
Nu har ju Nina insjuknat igen och hon är väldigt sjuk faktiskt så det är inte roligt alls .
Man får vara lite orolig för tänk om det är svininfluensan ..hm..det blir att vara lite försiktig och se vad som det leder till alla i familjen har fått en liten på backning om att vara försiktiga.
Nej nu får jag gå upp och väcka Simpan och även titta till Nina snuttan.
Vi ses säkert lite senare...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Hmmm..

Ja nu är det slut festat för ungdomarna här i sirbo nu får någon annan ta hand om fest plats ...ni vet vad jag menar..
Hur har det varit i väse då ? Jo lite för blåsigt för att få den där sköna fiske turen vi fick ge upp ganska så snabbt för vågorna var lite för höga.
Men jag lurades ju lite med Anki och patron..ha ha ..den gick ni på tror jag..fniss..
Lite roligt ska man ha men jag vet ju det att jag får det tillbaka en vacker dag men det kan jag bjuda på..fniss..
Väldigt mycket fniss det blev helt plötsligt men något som inte är så himmla kul är att vi har hört en väldigt otäck sak och det är att det ska finnas någon i åtorp som har gjort slut på sitt eget liv och det är helt otroligt olyckligt om det skulle vara så .
Hoppas verkligen att det inte är sant men tiden kommer väl att utvisa det ..usch..
Jag har ju fått ännu ett nack spärr så jag får snart sluta med att duscha för det är då det händer så bort med renligheten...nej vi ses senare...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Jag hade rätt....

Det blev en otroligt rolig match i går ,siffrorna hamnade på 13-0 till Åtorp, de spelade mot Björneborg.
Rille spelade hela första halvlek och gjorde väldigt bra ifrån sig och det var ju kanon bra för den nya a-lags tränaren stod och tittade på matchen och Kent pratade lite med honom och då visste han redan vem Rille var och det är ju väldigt bra för Rilles framtid som fotbollsspelare.
Min magkänsla var alltså rätt med andra ord.
Nu ska ju Rille spela borta mot Filipstad i dag och det är inte lika roligt för de har ju hört att de vill inte spela boll utan ha slagsmål så vi får hoppas att det går bra.
Vi var till svärföräldrarna efter matchen och spelade lite kort och det var trevligt som vanligt och Kent tog hem spelet till slut men den var lång den spelomgången efter att Simpan hade fyrtal en gång så han såg till att vi fick börja från noll igen ,han är en riktig korthaj den lilla rara Simpan...
Nu ska inte vi med på den för vi ska upp och vara i stugan en sista natt innan de slår av vatten och liknande där för det finns bara sommarvatten att tillgå.
Och det blir ju så klart fiske på vänern för de där stora bamsingarna väntar på mig där uppe och nu ska de tas...fniss..
Nu ska mina små änglar till barn ha lite fest här i dag och det får vi verkligen hoppas att det inte ballar ur utan att de håller ställningarna.
Annars får de med mig att göra ,HÖR NI DET NU ÄNGLARNA ,morsan blir ur arg om ni inte håller det på en lugn nivå...aj aj..
Nu blir det att hoppa i duschen och så småning om komma iväg och det blir uppdatering på stor fångsten i morgon..ha ha..


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2FOTBOLL.....

Nu är det snart dags att se fotboll på Åvallen det kommer bli kanon har en magkänsla att det går bra för min lilla grabb eller ja lilla och lilla det kan ju diskuteras för han är ju snart två meter ,inte många mm under i alla fall..
Men man vet aldrig min mage kan ju tro fel men det ska bli skoj att se honom i alla fall ,så nu säjer vi i kör FOTBOLL....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0