Trist måndag...

Man har inte lust att göra ett dyft vädret är tråkigt och jag har ingen ork över huvud taget.
Man får vara som en kobra på Rocky för Bella börjar att bli mottaglig för han så jag känner mig som en arg kärring när jag är efter honom och shasar på honom hela tiden.
I dag går Simon till klockan två så det är döds tyst här hemma jag har inte fått in någon bra känsla när jag är själv hela förmiddagarna det känns bara trist än så länge.
Jag har gjort som min kära syster att jag har anmält att om jag dör så får de ta mina organ till någon behövande för tänk om man själv skulle behöva något organ för att överleva och så finns det inget tillgängligt så det kan faktiskt vara en bra sak att anmäla sig.
Jag var hos mamma och pappa en sväng och vi kom in på det här med döden för min mosters man ligger i sjuksängen med svår canser och det finns nu inget att göra än att räkna dagarna tyvärr men det känns bra att kunna ha pratat om det så man får in i huvudet att det är livets gång att det kommer att försvinna människor som är i ens närhet.
Jag känner att det är väldigt förtvivlande att min moster kommer att få stå själv snart för hon är faktiskt inte så stark men mamma har bra kontakt med henne så när den dagen kommer så vet jag att mamma och pappa kommer att ta hand om henne så länge hon behöver.
Tänk att de var på semester i sommras och de hade väl varit inne på att det kan vara en bland deras sista sommrar tillsammans och mitt i deras semester så ringer läkaren och meddelar att han tycker att de ska avbryta för att komma hem för de hade då upptäckt att cansern hade spridit sig men Ronny som min mosters man heter ville först inte avbryta utan han ville fortsätta ner till sin mamma som bor längre ner i landet men läkaren insisterade på att de skulle komma hem och så här med facit i handen så skulle det nog ha varit skönt för honom att få ha varit på semester en vecka till så att han har kunnat träffa sin mamma en sista gång för hon kan inte ta sig upp hit och få ta farväl så det var väldigt synd att han inte fick göra denna sista resa för det har gått så otroligt snabbt så han nu ligger på dödsbädden så att säga och det bara några veckor efter att de var ute och semestrade..helt ofattbart vad canser gör...
Det är en så hemsk sjukdom så det är inte sant. Människans kropp bryts ner så snabbt så man hinner inte med alls att eventuellt acceptera vad som händer ,usch.
Jag hoppas faktiskt att den sista tiden nu ska gå så smärtfritt som möjligt för honom och att de får vara tillsammans i några dagar innan det till slut är farväl.
Han ska tydligen få komma hem för att invänta den sista tiden så vi får verkligen hoppas att han inte har så ont än att de ska kunna samtala om allt som händer men tydligen så har det redan tagit en del av lilla hjärnan så han får minnesförlust om sina nära och kära och jag tror att han själv kanske inte lider så mycket av det men de anhöriga lider tyvärr desto mer.
Nää livet är bra orättvist de har levt tillsammans i över femtio år och så ska hon få stå ensam kvar det är så förbaskat orätt tycker jag men jag kan ju inte på något sätt ro på livets gång utan bara tänka och förgrundas av hur livet har sin gång...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Uppdatering....

Nu är det måndag och helgen i väse har varit kanon bra trots tidvis regn och mycket blåst.
Ja det blåste så mycket så vi hade inte någon möjlighet att åka ut i båten men vi stod på bryggan och metade så det blev ett gäng med mört och en annan fisk som heter björkne ,vet inte riktigt vad det är för sort den sist nämnda men den var fin att titta på men jag tror inte det är någon mat fisk utan det får bli kräft bete.
På kvällarna när mörkret kom så spelade vi alla möjliga sorters spel bland annat monopol som aldrig tar slut utan vi fick ge upp när kvällen blev natt.
Det är otroligt mysigt att sitta och bara umgås istället för att glo på teven på kvällarna som man annars brukar göra.
Vi hade ju med oss Bella till stugan och hon storm trivs där hon ligger ute och tittar på vågorna nere i vänern och man ser hur hon njuter.
På söndagen så vart Rille uttagen till b-laget och de skulle turligt nog spela borta mot väse så runt kvart i fyra åkte vi in till väse och tittade på när de spelade.
Han fick hoppa in i matchen i andra halvlek och då fick han spela i mitt fältet och där gjorde han inte bort sig ,åtorp ägde verkligen matchen men trots det så fick de lämna plan med en förlust på 1-0 .
Men man får konstatera att det var en bra domare för han var ingen hemma domare inte utan han satte åt väse i hela matchen för det var mycket gnäll och dåligt uppförande från deras sida.
Ja ja vi får hoppas de får en vinst nästa gång för Rille fick indikationer på att han eventuellt får vara med då också.
Det var helgen i stort det och nu är det måndag och jag har halsont och är väldigt trött men det kanske är all frisk luft man har fått i helgen som drar musten ur en elller det kan bero på badet vi gjorde i en kall vänernvik men det var verkligen uppfriskande.
Jag ska försöka att göra två nya åror till våran båt som ligger i Letälven men vi får se om jag orkar igång eller inte jag ska först ställa mig i en varm dusch så kanske jag piggnar till.
Vi ses säkert lite senare under dagen.....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Fredag morgon....

Ja nu är det fredag och en fullspäckad fredag också för Agneta ringde i går kväll så vi är tvungna att gå igenom lägenheterna på vandrarhemmet i dag så det får vi göra efter att jag har varit in till karlskoga med Rille.
Det passar så jäkla bra varenda gång.
Men efter en hel del fixande så kommer det bli lite semester aktigt i väse så jag får väl ha det i tankarna under dagen.

Nina var till örebro och handlade i går ,så vi hämtade upp henne i degerfors vid åtta tiden i går kväll.
Simpan och Rille hade träning i går så det var så tyst när Kent och jag var själva under kvällen men man får väl försöka vänja sig för snart flygger de ut ur boet men än och då så är det rörelse på dem här hemma.
Men de blir ju vuxna och får ta ansvar för sig själva och sina liv men det är ju så att man kommer att sakna dem såå ini bängen när de väl flyttar ut....usch det tänker vi inte på mer nu i alla fall utan det får framtiden utvisa men det är viktigt tycker jag att de går färdigt skolan innan de tänker tanken på att flytta hemifrån.

Nej nu blir det att göra ett ryck så jag blir färdig någon gång .
Får se om vi ses lite senare....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Snart...

Ja nu är det snart dags att hämta Oskar och Simon för jag ska skjutsa dem till Carl för de ska på fotbollsträning.
Det har varit en seg dag i dag ,tråkigt väder och trist i allmänhet.
Nu har jag i alla fall fått det lite undanstädat men det gick trögt.
Jag har inget att skriva om direkt utan återkommer säkert i morgon med lite grann sen blir det väse i morgon eftermiddag så det kommer nog inte en uppdatering förrens fram emot måndagen...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0?????

Att det ska vara så trögt att komma igång med städningen.
Men NU ska jag straxt börja men kolla in en sak på aftonbladet LEVER Jacksson eller inte en ny film snutt har kommit ut att han kliver ur bilen som hans lik ligger i och det ser väldigt misstänkt ut men då undrar man varför ???
Hmmm inget man ska spekullera i kanske man ska nog inte änns fundera på om han är död eller inte ,tiden får väl utvissa det och media är ju på hugget så det är bara att läsa skvallret och må gött.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Turen vände ,eller........

Ja i går blev det lite problem på grund av vädret men det gick bra till slut.
Vi åkte ju upp med båten och på vägen dit så höll det på att gå riktigt illa vi fick en ordentlig sladd men som tur var så har jag en bra karl som parerade sladden och det gick bra men man får sig en liten tankeställare att det är så himmla lätt hänt att det faktiskt kan gå illa.
Sedan när vi var i väse och hade lagt i båten från iläggningsplatsen så var Kent tvungen att runda ön och komma till rätt båt plats men det blåste en hel del så det gick inte för när han kom ut från viken så gick det så stora vågor att han var tvungen att vända och vi fick backsa upp den på kärran igen och åka till den viken där den skulle stå och bära eller snarare glida på gräset tills vi kom ner till platsen och den båten är bra tung och det känns i hela jäkla kroppen i dag för jag kan inte med att göra tunga lyft igentligen men vi var ju så illa tvungna.
Efter lite jobb så var den på plats till slut och det blev några droppar kaffe i stugan innan vi for hem igen så nu är allt klart till på fredag när vi ska upp och det är ju skönt i alla fall.

Vad ska hända i dag då jo det blir nog städning för Bella har lite svårt med blåsan när hon blöder för nu har hon kissat på golvet i två nätter så det första man får göra är att torka golv på morgonen så i dag blir det nog städning för hela slanten.
Nu måste jag få upp Simon så vi ses...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Regn i stora mängder....

Ja i dag på morgonen så är det bara regnet som öser ner och vi som har lastat på båten på kärran ,den blir väll full av vatten tänker jag.
Det blir att gå ut och ösa den sedan när regnet har slutat.

Fotbollen i går då jo det blev ju så att man kom hem och var lite förbaskad de spelar ju så väldigt bra vissa stunder men sen gör de tabbar som heter duga jag tror Rille är så himla trött på det nu så han väntar bara på att säsongen ska ta slut och han sen får en chans att komma in i b-laget i stället.

Vad som händer i dag då jo det blir ett fullspäckat schema för vi ska till väse med båten efter att Kent har slutat jobbet.
Jag ska se till att allt är färdig packat tills han slutar sedan så hämtar jag upp honom vid fyra och vi åker direkt.
Men det är ju skönt att allt är uppe ,för på fredag drar vi ju dit och stannar hela helgen.
Vi får hoppas att det inte blir blåsigt för vi tänkte åka ut på vänern och fiska på lördag ,ska bli så spännande.

I dag har Nina och Rikard sovmorgon så jag ska skjutsa in dem sedan och då ska jag även passa på att köpa lack till bilen för jag har börjat att måla den för den var så himmla usel i lacken men sedan blir den snygg när allt är färdigt.
Vi ska även få på vingen som vi har tappat för bilen blir snyggare med den på.

Nej nu blir det att försöka att komma igång för det har gått lite trögt i dag att komma upp ur sängen ,får verkligen hoppas att det inte är ryggbesvär på gång för då vet jag inte vad jag gör för då blir hela helgen hotad.
Nej så kan jag inte tänka utan man ska bara tänka positivt...vi ses senare...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Fotboll....

Nu snart så är det dags och man är förväntans full innan och så kanske man kommer hem väldigt arg och besviken men det är roligt i alla fall .
Nej nu hejar vi ÅTORP ÅTORP ÅTORP HEJ HEJ HEJ.......
Jag vet att jag är knäpp men jag är född sån vad har ni för ursäkt ???? Smajl i massor....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Klockan är nu 07,49....

Alla barn är iväg till skolan nu och det är helt tyst man hör bara Rocky gå och snosa som en elefant och Bella fattar inget utan sover i lugnan ro.
Jag ska snart gå ut och måla luckan så allt är klart sedan inför väse.
Jag har snubblat på orden en hel del på sista tiden så det blir både stavfel och halva ord men jag brukar rätta det efter hand så ni får ha lite överseende med det men ni förstår säkert vad jag menar och vad jag har tänkt att skriva.
Ser ut att kunna bli en fin dag men i natt påstår de att det kommer att komma in ett regnväder men det gör ju inget om det regnar på natten bara det är fint på dagen.
Nu svammlar jag om helt ointresanta grejer så det är lika bra att gå ifrån datorn ett tag men vi ses säkert sedan...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Tisdag och fotboll i dag......

Ja i dag är det fotboll i Åtorp klockan 19,00 då spelar Rille mot Immetorp.
Så i dag blir det nog ingen seger men man vet ju aldrig ,det ska i alla fall bli intressant och se när de spelar om de går in för att vara positiva och peppa varandra för det har de ju fått förmaningar på att göra för förut var det inte ens roligt att titta på dem för det var så mycket gnäll inom laget så det var inte sant.

Nu är snart båten färdig jag har bara en lucka kvar att måla sen är den sjöduglig så i morgon drar vi upp den till väse och lägger i den i vänern.
För som sagt på fredag så drar vi iväg Kent ,Simpan ,Bella brumsing och jag .
Det ska bli så himmla skönt så det är inte sant.

Vad dagen har att utvisa vet jag inte riktigt ännu jag tar dagen som den kommer tror jag ,det ända som är helt planerat är ju givetvis fotbollen i kväll.

Nina är en lycklig tjej i dag för hon har fått en saftig lön så på Torsdag drar Järrnis och hon iväg till örebro för att shoppa.
Uj uj vad ska de ta vägen i stora örebro...fniss...men de två brudarna ska ha riktigt roligt i helgen för de ska på puben för första gången ,kan ni tänka er min lilla ängel på puben i karlskoga ,uschans vad nervös man blir men det får man ta och försöka hålla i hatten för de måste få bli vuxna utan att man lägger sig i för mycket de måste ju få göra misstag för det är ju då de lär sig ,eller hur ??

Nej nu ska jag sparka upp Simpan ur sängen så han får lite mat i magen innan skolan .
Han hade en enorm växtvärk i går kväll så jag fick smörja med liniment och linda benen på honom för att det gjorde så himmla ont så han får nog hoppa träningen i dag och vara hemma och villa de små benen.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Klockan 12,54.....

Tandläkar besöket gick väldigt bra men nu var det bara putsning men ändå.
Jag är verkligen hel nöjd med Simons uppträdande hos tandläkaren.
När jag kom hem så gjorde jag ett olje byte på bilen och satte även in ett nytt oljefilter så klart.
Det gick också bra så jag har en dag med flyt helt enkelt så jag kanske ska passa på att köpa mig en lott en sådan  här dag ,hm något att fundera på kanske.
Jag håller på med målningen av båten men är just nu inne och har en liten rast ,fniss..som att jag skulle behöva det men men.
Jag satte ut en annons på våran Pontiac buss på city torget men den verkar vara svår såld är det värsta men vi får väl se om någon är intresserad.
Vi har ju haft den ute på blocket men det var ingen som ringde på den så nu gör jag ett nytt försök.
Nej nu har jag fått lite stärkande i mig så nu blir det att fortsätta så hej svejs....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Måndag och skolstart.....

I dag så börjar Simon trean ,usch vad tiden går fort det dröjer inte förens han är tonåring.
Och sen har vi det där roliga med att han har tandläkar besök i dag och han riktigt avskyr tandläkaren så jag hade inte talat om det för honom så en minut innan bussen kom så talade jag om det och det tog han förvånadsvärt bra.
Ja ha svarade han men det var väl bara putsning av tänderna ? Och han var helt lugn så det här kanske kommer att gå bra i dag.
Vi får väl se ,jag ska hämta honom klockan nio så då kanske han struntar i att ge fröken lappen så jag får gå in och hämta honom ,det vet man aldrig.
Det blir uppdatering sen hur det har gått.
I dag ska jag måla kanten på båten och lite annat små fix så den blir klar till på onsdag.

Det blir helt plötsligt väldigt ensamt nu på morgonen för man vänjer sig fort med att ha ungarna omkring sig på sommar lovet men nu kan jag ju ägna tiden åt att städa och fixa lite så det blir bra när allt kommer igång.

Nej nu blir det att fixa lite innan jag ska iväg och lilla Rocky får följa med för nu är han hopplös på Bella och man vet aldrig när hon får för sig att lägga ner sig för honom så det blir lite bilåkning för honom i dag.
Man vill ju inte äventyra att det blir valpar för tänk vilka missfoster det skulle bli...uschans det vill jag inte riskera...
Vi ses senare....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Nu har denna helg gått.......

Det är söndag kväll och jag summerar helgen som en lyckad helg med mycket trevligheter.
Jag var ju inne i degerfors och serverade mat till fotbolls grabbarna och det gick bra men vi var tre man kort för det var folk som inte dök upp som de skulle men vi tre som var där fick lite hjälp utifrån så det gick bra till slut.

När jag kom hem från degerfors så slängde vi i kräft burarna hos Robert i sundby och sedan när vi kom hem så tittade Peter ,Anki och Vicce in så det var mysigt för vi grillade och hade det trevligt .
Senare så kollade vi burarna och det blev 47 stycken godkända kräftor som Anki och de fick ta med sig hem.
Nu blev det en snabb avslutning på kvällen i och med att Vicce blev inringd till fotbolls match på söndag så det var lite synd vi hann aldrig med att spela kort men det får vi ta en annan kväll ,trevligt till tusen var det i alla fall.

Rille spelade fotboll i går och det blev två två så det var ju bra men det som var mindre bra var att Jakop blev skadad så han fick åka till sjukhuset och där konstaterade de att nyckelbenet hade fått sig en smäll så det var tydligen en spricka för det var inte helt av. Så nu blir väl han borta resten av säsongen och det är ju synd.

Både Nina och Rille var ute på lite galej i går så vi hämtade upp Nina vid tolv tiden och Rille vid två tiden så det blev en sen kväll men det är allt bra att de kommer hem på nätterna för det dröjer inte förens de flyger ur boet och då blir det tyst här hemma ,uschans säger jag en de blir ju stora och ska stå på egna ben och det tycker jag att de ska göra så det är bara att gilla läget.

I dag har det varit en väldigt slapp dag så det har inte hänt mycket men det är skönt det med.
Vi tog upp kräft burarna i förmiddags och då blev fångsten 44 stycken så det var en bra utdelning.
Jag ska nu ta och koka dem så de blir röda och fina.
I morgon så drar skolan igång för simon och allt blir som vanligt igen efter ledigheter.
Nej nu blir det att greja lite och sedan tidigt i säng för till veckan ska vi fixa det sista på båten sen drar vi upp den till väse på onsdag och sen blir det en hel helg där uppe i stugan och det ska bli så himmla mysigt så jag väntar och räknar ner dagarna till dess.

Jag ska även vårda min mage nu i veckan för jag har gått och dragit på en katarr en längre tid nu och det är inte roligt så det blir att verkligen tänka på vad jag stoppar i mig och sedan köra med zantac två gånger dagligen så att det ger sig helt för det är ingen höjdare att inte kunna sitta normalt någon gång för att det gör så ont i magen så det är inte klokt ,det har ju en förmåga att bli så direkt efter att jag har ätit och så var det ju inte så länge sedan jag hade ett magsår och så långt vill jag inte att det ska gå för det var ingen trevlig períod inte.
Nej nog om det nu blir det inget mer denna gång utan vi ses säkert i mörra igen....
 


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Solen tittar fram...

Ja nu var det lördag och jag ska snart iväg och servera mat på degerfors sommarcup som är i helgen.
Jag ska vara där 10,30 till ungefär 14,30 en ny upplevelse hur de har det där inne.
Det går säkert bra skulle jag tro.
I dag ska vi fiska lite kräftor och grilla ilag med Anki ,Peter och Vicce riktigt trevligt det kanske blir något kortspel också man vet aldrig.
Vi ska fiska på Robert i sundbys vatten för han ringde och frågade om inte vi kunde göra det och det tackar man inte nej till.
Det ser ut att vara fint väder i alla fall nu på morgonen så vi får hoppas att det håller i sig.
Nej nu blir det att hoppa i duschen och göra sig iordning....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Städat...

Ja nu är det färdig städat och jag har hunnit att duscha och sovit middag i en halvtimma det var väldigt gött det.
Ska snart in och hämta Nina och passa på att handla hem helgmat på coop .
Vi får hoppas att det inte är allt för mycket folk på grund av marken.
Nej vi ses säkert med lite uppdatering i morgon så hejsan så länge.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0