Varmt så det förslår...

En otrolig hetta vi har fått men jag kan bara njuta av det men samtidigt tycker jag det är synd att så många lider något bedrövligt av den ,så därför önskar jag att det ska komma lite regn så det blir mer syre i luften .
Jag var som sakt hos mamma igår och det var skönt att bara sitta och prata strunt om allt och inget och sen gjorde jag en drive i hennes rabatt och då gott folk så rann det eller snarare forsade det svett om mig ,så den här värmen måste ju göra så att man går ner några kilon tycker man för det behövs runt magen på mig . Man börjar väl få kärring mage tror jag ,men det är ju bara att le och se glad ut ändå...
Nog om det , vad händer i dag då ? Joo det blir nog att ha en heldag i rabatterna här hemma faktiskt för jag har mycket tagetes som måste planteras och gräset behövde klippas och mycket mycket mer ...
Så i dag blir det 100 procent trädgård .
Och det där med städning vet jag inte vart det har tagit vägen men det kanske blir regn någon dag så man kan vara inne och göra det , det är faktiskt inte så noga på sommaren för då är man mest ute och jag är inte någon pedant direkt utan huvudsaken att man har rena kläder och mår bra sen kommer det där med städningen mycket långt ner på prio listan .
Nej nu kokar energin i kroppen och många planterings ideer forsar genom huvet så vi ses lite senare...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2



Familjen....

Hallå gott folk , jag ska gå tillbaka lite i tiden och göra uppdatering tänkte jag .
Jag berättade aldrig om fredags kvällen så här kommer det .

På fredags kvällen så var vi ensama Kent ,jag och Simon för Ricke var hos Dennis och Stefan och lanade och Nina hade jag skjutsat in till karlskoga där hon skulle umgås lite med brudarna .
Så kvällen bestod i att titta lite på teven och Kent och Simon spelade lite bowling bland annat på wii spelet .
En mysig teve kväll helt enkelt .
Vi hade lovat att åka in och hämtat Nina på natten så det gjorde vi givetvis för det är bättre att de kommer hem så man vet att det inte har hänt något under småtimmarna med älsklingarna (med det menar jag mina små "änglabarn").
Klockan var runt kvart i två när vi hämtade upp Nina och vet ni vad vi gjorde då ? Jo vi åkte till Max i karlskoga och köpte oss en varsin fett hamburgare . Tro inte att vi är helt tokiga , neej för det är vi inte utan vi är dunder tokiga ..fniss..
När vi sedan kom hem var det mega skönt att gå och lägga sig för då var vi belåtna till tusen och somnade in väldigt bra..

Lördagen vet ni redan hur den såg ut för det har jag uppdaterat i bildformat .
Söndagen dåå , jo vi vaknade väldigt sent runt halv elva var klockan , super skönt att ha sovit så mycket .
Vi fortsatte att fylla i poolen för det var en bit kvar att fylla upp .
Sedan kom svärmor och svärfar och vi hade lite kaffe rep med goda winerbröd .
Och det är lika trevligt varje gång när de är här , det var ju så länge sedan de var här så vi fick oss en trevlig eftermiddags fika tillsammans .
Sedan kom syster yster med pojkvännen och stannade till för en liten pratstund och vi tog en sväng i växthuset och kollade av hur allt växte och frodades där .

Ja helgen har gått i familjens tecken och det har varit så himla underbart skönt att bara vara och umgås ALLA i familjen .

I dag är det måndag och jag ska ta en sväng till min kära mamma och rensa lite i hennes rabatter och umgås lite med mor givetvis som jag håller så kär , tycker synd om henne för hon lider så fruktansvärt mycket av värmen så det är inte sant. Eller snarare så att det är inte direkt värmen i sig utan det att det inte har regnat på länge och det är dåligt med syre i luften så det är det som ställer till det för henne hon är ju så väder känslig . Jag har fått lite av det men inte så farligt med just värmen utan jag lider mest när det är väderomslag då känner jag det i mina leder och lika dant om det är åska på gång så får jag en faslig frossa innan det bryter ut .
Men men det är väl bara att acceptera som med allt annat.

Nej nu har jag svamlat nog mycket nu blir det att få något gjort så på återseende....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0



Härlig sommar dag med familjen...

Här kommer ett gäng härliga bilder från dagen med familjen samlad...

Vi vaknade till en härligt solig dag och när vi satt ute i solen kom vi på att nu
ska vi sätta upp poolen som vi köpte för länge sedan ...



Under eftermiddagen så såg våran termometer ut så här ,vi trodde inte det
var sant så det var bara att ta fram kameran ...



Senare på eftermiddan - kvällen kom vi på att vi skulle ta en tur med båten
på Letälven som är så vacker....


Det blev en skaplig gädda som Kent tog upp...

Sedan på kvällskvisten så kom vi hem och hade en trevlig familje kväll...
Hundarna var med ute i trädgården så klart.....



Kent och Simon spelade kubb mot Nina och Rikard.....



Poolen börjar att bli fylld , lite kvar ännu....



När de övriga spelade så ställde jag mig vid grillen för det började knorra i
magen efter en lång dag....



Kvällen lägger sig över sirbo och dessa  vackra bilder fick jag då.....




Ser ni den lilla lilla banan månen ??

Summeringen blir att vi har haft en helt underbar dag tillsammans och nu
väntar en gooo säng och många timmars sömn....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 4



Sol ..sol..sol....

Då gryr en ny dag med sol och värme .
Nu börjar det komma in eldnings förbud i landet , i hela nedre sverge är det brandrisk och det dröjer nog inte länge förrens det kommer till oss också .
I dag gör Nina sin sista dag för denna vecka så hon får vara ledig i helgen , skönt för henne för hon har arbetat nio dagar i ett kör . Så i morgon är det sovmorgon för våran lilla stumpa .
Nej nu blir det att gå ut och vattna i växthuset så att inte dagens sol torkar ut mina små plantor som jag håller så kärt .


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 3



Het och skön dag..

Ja i dag fortsätter det fina vädret..härligt.
Men jag har faktiskt gått och dragit på en extrem huvudvärk i flera dagar men det kanske beror på värmen , vet inte riktigt .
I dag kostade vi på oss sibylla mat och det var länge sen så det var grymt gott faktiskt .
Vi inhandlade också en var sin baden baden det pratade vi om förra året men då var den sorten som vi ville ha slutsåld och givetvis så fanns det bara en av den i år så då tog vi två baden baden istället för det var lika bra att ge upp hoppet på den andra sorten men det här blir bra det med.
Nej en till alvedon och sen är det inte långt till sängdags känner jag . Så god natt och sov så sött...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0



Tidig morgon..

Jag tycker det är så härligt att få se dagen börja gry det är såååå underbart . Klockan är snart sex och man ser hur hela dagen ligger och väntar på att få börja.

Jag hade en hel dag i trädgården i går så det känns i leder och rygg i dag men det brukar ge sig lite när man har varit igång en stund. Och det är så att jag trivs så mycket med att vara i trädgården så det spelar ingen roll hur ont man får efteråt för det väger upp så mycket att få vara där .

I dag ska vi in och köpa lite fiske grejer för vi hade tänkt oss en fiske helg för vädret ser ju ut att hålla i sig .
Vi ska även försöka att få upp den pool vi köpte på annons och se om den fungerar som den ska för det skulle vara så härligt att ha uppe, för gör man trädgårds arbete så är det skönt att kunna kyla ner sig ibland .
Jag kommer ligga som en padda i den ..... (du vet ju Anki i våran trädgård så finns ju alla sorters grodor och vad de gör det vet man aldrig)

Vill skicka en tanke till en föredetta arbetskamrat till Kent som tyvärr gick bort i all hast , livet är bra orättvist ibland och man har svårt att hitta någon mening med vissa saker som sker men det är ju bara så att man kan inte fundera för mycket ibland utan bara se livets gång och försöka acceptera det .

Jag är överlycklig för att Josse min vän har fått komma ut ifrån sjukan ,det måste vara en skön känsla att få komma till en mer normal vardag .
Jag sitter här och inser att just nu så är jag lycklig för mycket så då är det bara att konstatera att det är helt UNDERBART och med det vill jag avsluta detta inlägg med ett STORT leende på läpparna ...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 3



De utlovade bilderna....

Här kommer lite bilder från i dag...

De små mini kiwisarna....


Tomat planter ....


Tagetes som är färdiga att planteras ut...


Massor med vindruvor kommer det att bli..


Nu är det slut för i dag men vi ses snart igen...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 4



Energi.....

Det här med rubriker är inte lätt alla gånger men jag får börja som jag gjorde ett annat tag att jag skriver inlägget först för då brukar man hitta rubriken när man läser igenom vad man har skrivit så så får det bli i dag.

Kent och Peter började tidigare i dag och när Kent ska upp så är jag som en fjäder ur sängen och känner mig först såå himla trött men efter bara några minuter så börjar tankeverksamheten att gå i gång på vad jag ska göra under dagen och sedan är det kört .
Men jag brukar bli trött runt elva snåret men inte så trött så att jag behöver sova alla gånger .
Gud vad mycket svammel det blev från mig nu då inget av intresse men så skriver man det ändå ...ja ja ni får ha lite överseende gott folk det kan ju komma intressantare grejer .

I dag ska jag ta de där korten som jag lovade på hur kiwin börjar att komma i växthuset så får ni följa den utvecklingen från blomma till ätbar kiwi , mums .
Men tomat planterna har inte satt någon riktig fart ännu men det brukar vara så ett tag och sedan sticker de iväg för fullt helt plötsligt .
I dag blir det att dra slangen till växthuset och fylla på vatten för förut så har jag klarat det med regnvattnet från tunnorna jag har på utsidan men nu när det har blivit sommar på en gång så börjar det att ta slut .
Vi har ju en så himla tur att vårat vatten brukar aldrig sina för vi har djupborrad brunn så det är ju bra .

Klockan är bara 05,10 och energin flödar i kroppen så jag får väl dämpa den med lite disk sedan i går så får jag återkomma med korten sen...Kramis


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 3



Tomt så det dammar..

En härlig sommar dag , man ser ut som en nykokt kräfta och lite rensning i rabatterna har det blivit .
Ni vet ju redan att jag ÄLSKAR SOLEN och värmen som den drar med sig...
Har faktiskt huvudvärk så det står helt still där uppe nu , jag hade mycket som jag tänkte skriva om innan jag gick till datorn men nu så är det öde så vi ses en annan dag .


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2



Bättre , eller.....

Ja nu var det en ny dag och så får vi se hur denna dag kommer att bli .
Peppar peppar ta i trä..det känns bättre än i går för då var det så jag skulle kunna klättra på vägarna här för att det värkte så förbaskat. Usch och fy .
Men vi får se om det kan vara bättre i dag .
Jag har ju en del som hänger över mig och jag skulle behöva avsluta sådant arbete för att kunna koppla av men men vi får se om det går att bli färdig i dag .

Dagen ser ut att bli helt underbar för som ni säkert vet vid det här laget så ÄLSKAR jag sol , det finns mycket som jag älskar här i världen bland annat min gubbe , Nina , Ricke och Simon , våra hundar , fiskar , katt , kanin och fåglarna ,mina föräldrar och syskon så klart  och en del vänner och bekanta och  mycket mycket mer .
Ibland så går man och låter vardagen ta över för mycket utan att berätta för sina nära och kära hur mycket man tycker om dem igentligen , så man skulle behöva stanna upp och tänka efter för man behöver ge och ta lite kärlek här i livet.
Tycker ni inte det ?
 
Nej nu blir det att ta en dush och försöka att komma igång för denna helt underbara dag står bara och väntar på en.....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 4



Helt sjukt...

Blir så himla trött när kroppen helt ballar ur , usch .
Det värker som tandvärk i varenda led i kroppen så man blir så förbaskad . Medicinen har jag ökat på till max och inget händer förutom att man blir helt borta i huvet i ställe.
Och ingen läkare får man tag på heller för det finns inga telefon tider kvar , annars skulle jag ha kunnat rådfråga hur och när jag ska öka på medicineringen men nej nej ingen kontakt om du inte är döende tydligen ...grrrr..man ska kunna behandla sig själv tydligen men det är tur att jag har en morsa som har erfarenhet och kan hjälpa mig med det.
Nej jag får återkomma en annan dag för i dag är det inget bra inte...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2



Idee rik....

I dag är det Måndag och det är utlovat att nu ska sommar värmen komma och så här på morgonen ser det väldigt lovande ut  . Men vi får väl se det kan ändra sig snabbt .

I dag så har jag lite trädgårds arbete som skulle behövas göras och sen har vi vandrarhemslägenheterna som ska ses över så nog finns det något att göra alltid .

Simon verkade förkyld i går så vi får väl se vad det leder till det kan vara att han är slut sedan övernattningen hos Calle också för han var på extremt dåligt humör i går kväll .

Segeryran sedan igår sitter fortfarande kvar i kroppen och man känner sig otroligt glad för det .
Det är något man kan leva länge på .

Hur går det i mitt växthus då ? Jo det finns jätte många små pytisar till kiwi som hänger och dinglar i plantan det ska bli så spännande att se när de blir färdiga och vi får hoppas att de är goda också , jag ska ta lite bild bevis och lägga ut på bloggen sedan . Det är lika dant med vindruvan den har växt ut på taket till och med så den stor trivs och det finns många vindruvs klasar på den också .
Tomat plantorna har inte satt fart ordentligt än men det brukar bara säga pang så är de på gång också , jag ska tillföra lite näring i vattningen i dag så kanske det blir bättre .

Jag har sovit dåligt i natt så huvet värker som attan i dag , jag hade så kallat myrkryp i benen . Väldigt otrevligt när man ska försöka att sova det är stört omöjligt och sedan har det värkt i både rygg och nacke , det känns som jag har svulnat upp runt nack kottorna men men det är bara att stå ut .

Jag har ju en förväxt damm i trädgården som jag skulle behöva att göra om och det finns många ideer i huvet för det men jag har svårt att bestämma mig hur jag ska göra . Det kanske skulle vara en bra idee att göra en ritning som jag har tänkt mig hur jag vill ha det för då kan man ju göra ändringar på pappret först tills man blir nöjd , skulle vilja ha något annorlunda för det är alltid roligt med något annat som sticker ut lite .
Men vi får väl se vad det blir .
Nej nu åker papper och penna fram för ideerna bara växer tror jag ...
Jag återkommer med en fortsättning om det .....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1



Fotboll på Åvallen

I dag var det fotboll som jag  berättade om och här kommer resultaten 4-2 till ÅTORP ja där satt den ..
Det var ett riktigt virr varr för först såg det ut som de skulle få en förlust men icke sa nicke det blev till slut en VINST med besked och RICKE gjorde ett mål som dundrade in i nättaket , hurra vad glada vi blev men det var riktigt kaos ett tag med slagsmål och allt men det ordnade upp sig till slut och heta känslor svalnade av , min POJK var med och lugnade ner de heta känslorna såååå gud vad stolt man blir som morsa då det är inte klokt..

Sen spelade Vicces lag mot KSK och grabbarna och tjejen vann de med och de hade ett så snyggt spel men Vicce skulle ha fått gjort mål för guud vad bra han var han var värd att få göra flera mål så som han spelade , men de vann till slut och det var bra gjort...

Vädret har varit upp och ner i dag det har kommit många oroande svarta moln men det har varit på gränsen med regnet .
Det har ju utlovats fint och varmt tills i morgon men nu såg det ut som att det kan bli lite halvdant på nätet igen , vädret hoppar lite upp och ner så det är bara att vänta och se om det blir bra eller inte.

Sedan gott folk så fick vi träffa JOSSE nere på matchen så vi fick en varsin kram och det värmer gumman att få se dig på "benen" igen , du är guld värd som får kämpa så .

Nu börjar dagen att närma sitt slut och trött efter midsommar blir man fast man inte har gjort så himla mycket men det tar på krafterna ändå.
Så vi ses i morgon igen ....
 


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 5



Tema

Jag håller på att försöka hitta ett snyggt tema till bloggen men det är svårt att bestämma sig vad man vill ha för det syns så dåligt hur de igentligen ser ut .
Men vi får se vilken det blir till slut , det tar så himla lång tid innan jag själv kan se hur det ser ut för våran dator är seg på att uppdatera sig men men det får ni väl stå ut med.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2



Vanlig Söndag

Ja nu får man komma tillbaka till vardagen och dess göromål midsommar är över för detta år .

I dag ska Ricke spela match hemma mot Filipstad, klockan två blir det att stå laddad nere på Åvallen det ska bli riktigt roligt för sist när de hade borta match så kunde vi inte följa med och titta så nu är vi laddade till tänderna.
Spännande att se hur det går , det är dags att de vinner nu ett tag för det har bara varit förluster .

Simon har kommit hem , trött och hungrig och väldigt smutsig , så de har nog haft det skoj för det kan man se på honom .
De hade legat i tält i natt så de var uppe redan klockan sex i morse men Per trodde att de hade somnat redan vid tio tiden i går kväll för det blev så tyst i tältet då sa han.

I kväll blir det nog att trycka i sig en riktigt god pizza för man vill inte ha något mer sill och potatis nu på ett tag .
Tänk man äter som en häst i flera dar men är ändå hungrig nästa dag , oj oj det blir att banta snart men på sommaren så är det så gott med grillat och krämiga potatissallader mmmm.
Det blir attt tänka på figuren efter sommaren ...

Nej nu blir det att ladda ännu mer sen MATCH......


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0