En ny dag...

Med allt vad det innebär.
Och vad kan dagen innehålla i dag tro det vet inte jag faktiskt.
Nina var så gullig och gjorde lusse bullar här i går så det luktade otroligt gott i detta hus.
Hon är huslig av sig min ängel.
Simpan är lite tätt och inte på topp alls så vi får se vad det blir av det.
Annars är de andra iväg till skola och arbete.
Ja vi får väl se hur länge Kent får behålla jobbet för det var ju det där med lågkonjektur ,fy f-n.
Men det är ju inget man kan råda över verkar det som.
Det är bara att bita i det sura äpplet och hoppas på ett liv efter jul...
Nej det är blankt i mitt huvud så vi får fortsätta senare kanske....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Varför...

Ja det kan man fråga sig varför allt ska vara så jävla svårt hela tiden och varför man inte kan få lite lugn och ro omkring sig.
Det sitter säkert en jävel där uppe som är väldigt uttråkad och tänker att nu måste jag röra om i grytan för så att jag får något att skratta åt....
Jag är så himla trött på regerings beslut och lågkonjuktur så det är inte sant det ställer till så mycket för vanligt folk.
Nää en säker och lugn framtid är högsta önskan för mig just nu för det tärr på en att ha ovisshet och en massa strul hela tiden.
Jag vill ha ett nytt år med glädje och inget annat så hör det nu tomten nu vet du vad som står på min önskelista...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Kväll har blivit natt...

Klockan är nu 01,24 och det är nog dags att gå till sängs eller vad säger ni där ute i etern ??
Jag har varit trött i dag men det är väl inte mycket annat att räkna med när man är tvungen att ta så pass mycket medicin.
Magen börjar att värka lite grann så nu är det bara för John blund att ta och komma hitt och hälsa på så man får några timmars sömn innan söndagen börjar att gry.
Vi får se om det händer något bra i morgon att skriva om eller om det blir löst babbel bara.

När man läser Aftonbladet på dagarna så blir man bara så förtvivlad vad mycket ondska det finns i detta avlånga land så det är inte riktigt klokt och jag klarade inte av att läsa om det stakars barnet som hade blivit torterad för jag tycker att det är så hemskt när någon gör ett barn illa så det är inte sant ,fy faan helt enkelt.
Nää nu får man försöka att tänka på något annat annars kommer man aldrig kunna somna.
Nej nu måste vi säga god natt och vi ses i mörra förhoppningsvis...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Inte rätt utdelning....

God förmiddag gott folk.
Ja det har inte blivit en sådan smärtlindring som jag hade hoppats på ännu men det kanske är för tidigt än.
Det gör fortfarande jäkligt ont men tabletterna gör så att jag blir yr och darrig i hela kroppen så man får tänka sig för ordentligt vad man gör.
Men smärtlindringen kanske kommer att komma så småning om ,vi får se.
Det blev en natt men relativ bra sömn i alla fall ,jag var vaken några gånger men jag orkade inte ta mig upp så det är ju skönt att man i alla fall har fått legat still.

Vad ska hända i dag då ?? Vi har inget planerat direkt men i går var det en skön kväll framför teven med barna hemma ,den enda som var ute på galej var simpan för han var på disco och kan ni tänka er han kom hem och hade "slagits" eller snarare sparkats med en kille från grunebacka de hade blivit lite osams..hmm det blir att hålla ett vaksamt öga på den killen när han blir äldre det börjar ju inte bra när han till och med kommer hem ifrån ett harmlöst disco och har varit i bråk...

Nej nu blir det nog lite frukost och sedan se vad dagen har att ge så vi ses...

"och visst jag beklagar mig om min värk men men den som stör sig på det får ge f-n i att läsa för jag behöver skriva av mig allt för det är ingen höjdare att gå och ha det inom sig och familjen ska bli skonade från gnäll så då blir det att jag skriver av mig istället"


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Hopp om livet måste man ha...

Fortfarande hopp om livet eller vad man ska säga.
Den så kallade dunder medicinen började faktiskt att ge lite utdelning i går eftermiddag men då kom det även en enorm huvudvärk också så när det var dags för kvälls dosen så värkte huvudet så enormt att jag struntade i att ta den och vad händer då joo i natt vid två tiden så var det kört igen så då fick jag ta den dosen då istället så det blir lite som att börja om från början men men det är inget att göra något åt utan bara att bita i det sura äpplet.
Det är ju tur att man är så pass bra i huvudet så att man läser om vad man stoppar i sig för mediciner för när jag hade varit ute på nätet och läst på lite grann så fick jag se att den medicinen får under inga omständigheter delas eller tuggas för då var det lika med dödsfara för då utsöndras den för snabbt och det skulle leda till hjärtstopp och andningsstopp så tack och lov så fick jag se det innan jag stoppade den i munnen.
Lite bättre info från läkarna borde det vara när de skriver ut en sådan pass farlig medicin som den tydligen är ,visst han varnade för att det inte var en vanlig värktablett men inte något om hur jag skulle ta den så det är ett litet minus i kanten för den UNGA ortopedläkaren ,men han rådfrågade faktiskt bakjouren så då skulle ju den ha kunnat ge info om att man skulle tänka sig för.
Jag börjar att bli enormt trött på denna värk nu så det vorre en befrielse om den kunde ta och ge sig lite nu.
Men som man säger den som lever får se.
Och jag vill en en gång tacka alla som står vid min sida och gör så att jag orkar med detta för utan er så hade jag nog givit upp för länge sedan så TACK till både familjen och vännerna som finns där för mig.

Nog om det nu går vi till något som är mer än nog så mysigt och det är Ninas lilla kattunge som är hur härlig som helst men hon har inte givit den något namn ännu så ni får gå in och rösta på hennes blogg så kraken får bli döpt någon gång.

Några planer för vad som ska hända under dagen det har jag inte utan vi får se vad som händer det kanske blir att ligga på soffan och det är inte någon höjdare men vi får hoppas att jag kommer orka hitta på något nyttigt i alla fall.
Vi ses lite senare gott folk...KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Semestern ????

Ja det var ju så att jag har haft lite semester på grund av att jag har haft sådan värk och jag vill inte sitta och beklaga mig via bloggen ,men det verkar inte vilja ge med sig riktigt den här gången.
De som tycker att jag ojar mig får väl hålla för öronen nu då..
Jag har haft en period med otroligt mycket värk både här och där men just nu så är det nacken som är hutlöst ond så i tisdags så orkade jag inte med värken utan fick en akuttid hos min läkare i degerfors.
Hon skickade då vidare mig till akuten i karlskoga och där mina vänner går det inte fort ,vi väntade och väntade och väntade,,,pust och stön gånger 1000..
Men till slut så kom det en liten yngling till AT läkare som var röd i ögonen och väldigt stressad(hade nog inte fått sova de närmsta dygnen) men men jag fick en ny medicin så nu ska jag trycka i mig tre sorter hmm och den tabletten jag nu fick skulle i princip kunna söva en elefant men vad händer med min vrånga kropp jo inget ,men jag får väl ge det en chans och se om den börjar och ge värkan efter ett tag det kan ju vara så.
Det var väldigt omständigt innan jag fick ut den från apoteket för den gick under kategorin "speciella läkemedel" men men.
Han skrev även en remis till magnet röntgen för de misstänker att jag har fått ett till diskbråck i nacken för jag har ett sedan tidigare där så risken finns att det nu har blivit ett till men man får väl ta det som det kommer det är ju inget annat att göra.
Jag har ju även fått lämna blodprover för en tid sedan och givetvis så var de inte helt okej utan jag fick åka in och göra om dem och då vara fastande så nu har de kommit på att jag ska in och göra en gastroskopi och det är INTE roligt jag försökte att få slinka undan men läkaren var inte med på det så man får väl oroa sig för det när den dagen kommer men det är ju så fyyy faan, men de hade ju upptäckt att jag har lite brist på b 12 så nu ska jag idiot äta två sorters medicin för det också så jag känner mig som ett levande apotek.
Mina dagar har varit väldigt långtråkiga för jag kan inte ligga för länge för då kommer jag nästan inte upp av egen maskin och jaa det har varit några gånger som jag inte har gjort det så mina "änglar" här hemma har fått "dragit" upp mig från liggande till sittande. Så dagen och natten har fluttit ihop för mig men vi får hoppas på en vändning snart så att man får sova natte tid.
Jag måste få säga att utan er min älskade familj så har det här aldrig gått så ett stort TACK för det.
Det har väl inte hänt så mycket intressant direkt så jag har inte så mycket mer att skriva för stunden men det kanske kommer senare jag har hunnit blivit lite ringrostig men det är att smörja upp maskineriet lite så kommer jag nog igång det var faktiskt lite skönt att få skriva av sig i alla fall så vi ses snart igen....KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 4Jaa nu var det Tisdag den 17e November...

Tiden den tickar på och jag hinner inte med.
Det är konstigt hur allt INTE blir som man har tänkt sig allt blir upp och ner ibland så det är jäkligt svårt just nu att vara positiv och skriva bra grejer så det kommer nog att vara ett lite längre uppehåll tror jag för jag vill inte vara negativ för det är inte roligt så vi ses när det dyker upp bättre tider ,konstigt att man ska behöva sitta och vänta och vänta på något dylikt.
Fyyyy faan rent ut sagt...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Ännu en ny dag..

I går var jag iväg till min läkare och undersökningen gjorde svvvvin ont och till slut så gav hon mig en cortison spruta in i höft leden och det mina vänner gjorde ju så att jag under kvällen och morgonen i dag har blivit sämre men jag hade en liten känning om att det kunde bli så.
Jag råd frågade min mor lite i går så troligtvis så tar det ungefär ett dygn innan sprutan gör någon skillnad.
Så det är ju bara att avvakta så får man se vilket håll det går åt ,jag vet faktiskt inte om man skulle orka med en försämring så här tätt inpå men man får ta det som det kommer .
Läkaren som jag har nu är faktiskt väldigt bra för det går att diskutera med henne på ett bra sätt och hon lyssnar på vad man har att säga för det är ju faktiskt så att jag känner min kropp bäst och då är det en fördel om hon lyssnar.
Nog om det nu har jag skrivit av mig lite så nu går vi över till något annat.

Vi är ju med i KDV så i dag får vi låna en släpkärra av dem för det får man låna gratis om man är medlem och nu har ju Kent fått lite grejor av lite olika folk så det behövs en kärra att köra hem det med ... oj oj hur ska allt få plats där ute men det är ju faktiskt så att får man något gratis så tar man ju emot det för annars är man bra dum men givetvis så kan man inte ta emot allt man får men denna gång var det nytto saker för det är en ny garageport och det behöver vi för den andra var det en bekant som körde sönder när denna skulle åka ifrån oss så fick han i fel växel och hamnade inne i garaget istället och det är inte bra men nu får vi en annan så det tackar vi för.
Sen har Kent även fått en kanot och det är väl ingen nytto sak direkt men det kan ju faktiskt vara rofyllt att ta en kanot tur på Letälven så det är bara att trycka in någonstans där det finns ett håll.

Jag läste på Ankis blogg att svin influensan nu hade kommit till Åtorp och det är ju inte så bra men det är väl så att man FÅR TA DET SOM DET KOMMER , och nu får man väl se om det var ett klokt beslut eller inte att strunta i att ta någon spruta.
Men jag tror faktiskt inerst inne att den inte är så farlig som den låter men jag har inga grunder för det så vi får väl se.

Hmm det är mycket som jag "får se" tydligen så nu lägger jag ner det här för i dag och vi ses säkert snart igen ...hejsan


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0God morgon där ute..

Ja det har inte blivit något bloggande på sista tiden och det är för att det är en väldigt stor risk att det blir bara negativa tankar så det är därför.
Då kan ni förstå att det fortfarande hänger i med ryggen men inget mer prat om det utan vad har hänt som är skoj då ? Jo min älskade familj har haft det lite skojs för "gubben" min och "dottera" har faktiskt bakat mat bröd kan ni tänka er jag fick bara sitta och titta på det var nästan så att jag inte fick uppehålla mig i köket någon gång och det blev jätte goda bröd frallor så de kan allt min kära lilla familj.
Och jag har också fått en otrolig hjälp med allt den sista tiden så jag vill bara säga "JAG ÄLSKAR ER NÅGOT GRYMT" och tack för att ni står ut med mig när det är som det är med hälsan.Det är tur att jag har dem för annars skulle jag inte klara mig själv.
Nu är alla barn i skolan och verkar vara friska men otroligt trötta för det är mycket för dem just nu.
Och vädret går upp och ner ibland regn-snö-blåsigt och allmänt tråkigt tycker jag som älskar sommaren men jag är glad för Ankis skull för hon rent av älskar det här.
Och tack för omtanken i går Anki det är alltid lika roligt när du ringer.
I skrivande stund så börjar flingorna att dala ner fast de inte har visat någon nederbörd ja ja nu blir det att försöka elda i pannan så det blir varmt och gott.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Satan ...

Jaa det är det ända jag kan säga för det gör så jävla ont fortfarande så jag skriver inget mer än just FAAN..


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0LÖRDAG...

Ja nu var det lördag och fredags mys är över men tråkigt nog så kunde jag inte vara med på fredags mys så vi får verkligen hoppas att vi kan ta lördags mys i dag och att jag orkar vara med på det .
Ja som ni förstår så har inte värken lugnat ner sig men i natt fick jag sova i alla fall och peppar peppar det känns lite bättre i dag men av erfarenhet så vet jag att det kan vända snabbt. Jag vet inte am det var av utmattning som jag somnade eller om det var av all medicin som gjorde värkan men sova fick jag och det är skönt så nu blir det att ta dagen som den kommer.
Vet inte vad som kommer att hända under dagen vi har inget planerat utan ska bara vara hemma och må gott så med det så säger jag hejs så länge...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Mörkt och natt...

Ja det blev ingen ordentlig natt sömn för den där förbaskade värken vaknade vid halv ett av att det gjorde ont i axeln, ryggen och benet. Jaa bara krämpor men jag måste få det ur mig så då är ju bloggen bra och den som tycker att jag gnäller för mycket ja den kan trycka ner sidan på X så det såååå..
Jag sitter och spelar ett ballong spel för att släktforska gör jag en annan dag när huvudet är mer på skaft.
För man blir lite segare än vanligt i kolan så här natte tid.
Jag ska nog ta och tända i pannan så det är varmt och skönt för resten av familjen när de till slut hoppar ur sängen eller ja inte direkt hoppar då ljuger jag nog men segar sig upp då..
I går så fick vi fakturan på Ninas studentmössa så nu känns det av att det börjar närma sig att våran lilla dam börjar bli stor ,usch vad snabbt det går och hon är ju den första i våran lilla familj som går ur skolan med en student examen för varken Kent eller jag gick så länge men på den tiden var det ju mycket enklare att få ett jobb om man hoppade av som jag gjorde men i dagens läge så tror jag att det är nog väldigt svårt att få tag i något när man är så ung men i och för sig så har ju Nina haft lite extra jobb men det jag menar är att få ett heltids jobb med fast anställning är nog väldigt svårt.
Nej nu är kaffet klart så det blir att ta en slurk och sen ta det där med tändningen.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 2Sjuk åter igen eller..

Ja inget blev som det var tänkt i dag .
Simon var väldigt glad och uppåt i går så i morse gick han upp ställde sig i duschen och var allmänt piggelin när han åkte iväg till skolan men ja just det men efter två timmar ringde skolan och sa att simon var inte bra så han var tvungen att få åka hem, nu hade jag inte någon bil hemma så simons faster hämtade honom så det får jag tacka för och när han kommer var han lik blek i ansiktet och slänger ner sig på soffan sen gick det bara några minuter innan han fick spy och det gjorde han flera gånger.
Men efter en stund när han hade fått tömma magen så började det bli bättre så nu har han fått behålla det han har ätit men huvudet värker och feber har han så vi får avvakta och se vad det blir.
Han var helt enkelt inte redo för skolan ännu.
Annars har det varit som vanligt inte mycket som har hänt för det är ju lite snöigt och ostadigt så då vill min kropp inte vara med riktigt men men det är ju så på vintern så det är bara att tänka på en varm sommardag och ta det som det kommer.
Nej nu ska jag kolla runt på internet så vi ses....


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 1Onsdag och vaccin frågan är hur het som bara den...

Ja den stora frågan som diskuteras just nu är det här med att finns det vaccin kvar eller inte.
Hur var det för någon vecka sen ? Jo då var frågan om du skulle ta den eller inte.

Kraftig brist i Norrbotten – inga problem i Örebro

Men jag ställer mig fortfarande väldigt mycket NEJ TACK inget ska pumpas in i mig inte ,jag vet inte om det är rätt eller fel men personligen kommer jag inte att ta den och mina barn då ? Jo de älsta har själva fått avgöra om de vill ha den och de har även dom sagt NEJ.
Och våran lilla snuttis Simpan får faktiskt gå under mammas beslut att inte ta den sen får väl tiden avgöra om det är bra eller dåligt.
Jag tycker att det är lite hysterie just nu men men det blir väl så.

Nej nu lämnar vi det och går in på något annat.
I dag när jag vaknade så hade jag en sån där sprudlande känsla att här ska städas men det är inte säkert att den håller i sig hela dagen men man får smida medans järnet är varmt.
Men en liten varnings klocka klämtar i mitt öra för jag har en motstånds känsla i ryggen och när den kommer så finns det stor risk att värken kommer gå ut i benet så man får ta det lite försiktigt i dag.

Nehej ni det var inte heller något trevligt att prata om så vad ska vi hitta på nu då ?
Jag har något som glädjer mig och det är att min rara lilla Nina och hennes tjej gäng har ju faktiskt ett UF företag att de annordnar barn kalas åt folk och nu har de fått två bokningar och allt ser ut att gå strållande och det är ju skitkul för det verkar som att det var en helt otroligt bra idee som de kom på så jag misstänker att de kommer att få fullt upp här under vintern ,men tjejerna är så duktiga för jag har sett hur de lägger upp allt och det mina vänner är en tio poängare för de är 100  procent seriösa och det är bra.
De har ju en egen hemsida som heter Party Maja & kalas Jens så gå in och titta på den ska ni se.

Nej nu blir det att fortsätta med tvätten som ska in i skåpen ,men först blir det en god kopp kaffe.


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Hejsan hoppsan..

Ja nu var bussen ifrån våran gård och förhoppningsvis så glädjer den en annan familj.
Köparen som var ifrån Stockholm kom ner via tåget i går kväll för att hämta den och det är tufft gjort att sätta sig på ett tåg och lita på att helt okänt folk ska komma och hämta upp ,hm något som jag själv aldrig skulle göra.
Men det var lite olustigt för våran del också för man vet ju inte vad det är för människa som kommer men men nu gick det ju bra i alla fall.
Killen som kom var en inbiten Stockholmare och han frågade hur vi kunde överleva så långt bort ifrån civilisationen ,ha ha va då långt det är ju bara tre kilometer till ICA ,ja se  08:or som inte vet vad avstånd innebär..hihi
Något som är sorgligt är ju att det var som att ge bort den för vi förlorade mycket på den affären men samtidigt så var den väldigt svår såld och det är ju bättre om den gynnar någon annan än att den ska stå här och rosta sönder.
Nu får vi lägga all kraft och energi till att få volvon färdig för ombesiktning för den gick ju inte igenom det blev hela tre tvåor ,usch.
Men man kommer aldrig igenom med ett blankt papper på besiktningen i karlskoga de lyckas alltid hitta något fel.
Visst jag tycker att det är lite roligt att skruva på bilar men felet med läckage på servo styrningen är väl inget som jag direkt skricker mig hes för att få göra och det är ju faktiskt så att man kan inte med det riktigt så det är väl därför man drar öronen bakåt.
Ja ja det blir nog väl till slut.
Och i dag måste vi säga GRATTIS SVÄRMOR OCH SVÄRFAR för kan ni tänka er de firar 50 årig bröllops dag i dag och det hurrar vi för och klappar händer och kramas ,än en gång ett JÄTTE GRATTIS.
(ps..lyssna på radion i dag)
Tänk 50 år uj uj uj då har man ett x antal år kvar för Kent och jag har varit gifta i 15 år nu i december ,åren går fort men upp till 50 är det måååånga år kvar.
Maj och Bengt ni får gå ut och lyssna så hör ni hur vi sjunger för er här uppe i sirbo ..fniss..
Vad händer annars i dag då hm inte mycket tror jag , jag har en telefon tid med min läkare så det blir att vänta framför telefonen för det där med att de ska ringa mellan 14,00-15,00 är helt enkelt väldigt osannolikt oftas så stämmer inte tiden för fem öre men när jag väl får henne på tråden så ska jag passa på att gå igenom vad det är jag har på hjärtat.
Det är ju inga nyheter direkt vad jag ska ta upp med henne men jag skulle vilja ha ett svar på vad f-n det är som händer i kroppen när man hela tiden har värk som flyttar omkring i denna "vackra" kropp ,hi hi nu fick ni nått att skratta åt i alla fall så här på morgon kvisten.
Ja nog om det ,man har många frågetecken i huvudet ibland och det är ju så att det mångt om mycket inte finns några direkta svar ibland men så är väl livet man kan inte få ett svar på allt för mänskligheten är ibland väldigt svårt att förstå sig på.
Nej nu måste jag gå och titta var min lilla ängel Nina gör för hon har inte kommit ner ännu och det är lite konstigt hon mådde inte så där gör bra i går så vi får se hon kanske sjuknar in som de andra två ängla barnen jag har ,den som lever får se. Hejsan så länge...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0