God morgon världen

Dagen efter USÖ och jag känner mig upprymd .
Det var faktiskt en givande dag i går för kan ni tänka jag träffade en riktigt riktigt bra sjukgymnast . Han gav ett väldigt bra intryck på mig .
För det första så fick jag behålla kläderna på för annars så brukar det vara så att man får ta av sig så mycket som möjligt och det är då lite svårt att slappna av och kunna föra en koncentrerad diskution tycker jag men som sagt jag fick behålla t-shirt och byxor på och det tackar jag hemskt mycket för .
Han gick då igenom mig från topp till tå och även där så gjorde han annorlunda för han tog det väldigt försiktigt för jag hade ju en lite sämre dag i går med värken men han var så varlig så .
Sen fick jag en rygg konfuktion av honom ,han drog helt enkelt ut min ryggrad så sakteliga och den känslan var himmelsk man kände hur varje kota fick lite mer plats helt plötsligt och det kändes som att det kom in luft mellan diskerna och att trycket jag har i ryggen lättade ,sjukt skön upplevelse var det . Så jag ska fråga nästa gång om han kan lära någon av mina anhöriga att göra detta för då kan man ju få det gjort hemma när man känner att trycket börjar bli för mycket .
Sen så tyckte han att jag skulle få komma till ortopedtekniska för att höja upp min ena sko en centimeter för jag är kortare på ena benat och det gör att min ryggmuskel på höger sida är lite snedvriden och irriterad hela tiden så efter en tid med upphöjningen så kan det göra att det går tillbaka och blir lite mindre påslag i ryggmuskeln och det är ju värt att testa .
Så som ni säkert förstår så var jag helnöjd när jag knallade ut från honom i går .
Tyvärr så blir det ju så att man får ju väldigt ont efter en sådan undersökning så nu har jag lite värk som går ut i benet men det är bara att gilla läget som alltid =)
Så nu är det bara att vänta in det sista mötet på USÖ och det kommer att vara tillsammans med läkaren,psykologen och sjukgymnasten och tydligen så vill de att man ska ha med någon anhörig på detta möte för att det är bättre med fyra öron än två ,för de ska kunna ge mig förslag på hur det kan hjälpa mig att få en bättre levnads standard och då kommer det att diskuteras mycket och då vill de att någon mer ska vara med så att man inte ska glömma hälften av vad som sägs .Och det är nog en bra idee .Så jag ska nog fråga min älskade dotter om inte hon vill ta och följa med för man vet inte om ens käraste försvinner ut ur ens liv eller inte men min dotter kommer ju alltid att vara min dotter och troligtvis alltid finnas där så det blir nog att fråga henne <3

Hur går det med min bantning och motion då ?? Joo det går jätte bra .
Jag gör lite längre promenader varje dag och mitt matintag har gjort en drastisk förändring och nu börjar det bli bättre med söttsuget och hungerkänslan också så jag tror att detta kommer att bli gör bra till slut .
Sjukgymnasten tyckte väl att jag inte skulle ha för högt tempo med det men han gav mig respons till att göra det i alla fall och det är ju skönt .

Vad händer denna vecka då jo det fortsätter som sagt med bokföring så snart är det att sätta näsan i det och det är ju skönt att vara på hemmaplan för då kan man göra något annat bort i mellan för jag har svårt att sitta still för länge .
Så vi säger hej så länge ..
KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Söndag

Och nu har jag bestämt mig för att banta så i går hade jag en reningsdag .
Jag åt bara 2 st drickyogi ,tre bananer , ett päron ,en vanlig risifruti och en massa massa vatten .
Och i dag börjar jag att äta lite lättare mat så detta intar jag just nutillsammans med ett stort glas mjölk .
Till kvällen blir det en drickyogi och lite frukt och så massa vatten .
Och sen gjorde jag två långpromenader i går och det ska bli promenad i dag med och då får jag sällskap av Nina .
Det känns som att jag har motivationen till 100 så hoppas jag orkar hålla i detta .

Nu sitter jag med brun färg i håret för jag hade sådan utväxt och det är inte kul för i morgon är det dags för Örebro igen . Och den här gången är det sjukgymnasten som jag ska träffa .
Och något som faktiskt är jätte bra är att jag har så jävla sjukt ont i ryggen för det är ju bra om de får se hur det är när det är som värst faktiskt ,och jaa jag har så ont för att jag gick så långt men jag har bestämt mig för att värken INTE ska få styra mitt liv utan att det är jag själv som ska styra vad jag vill göra .
Många kan då tycka att jag får skylla mig själv då ,men det rent av skiter jag i vad de tycker ,för jag måste få lite livskvalitet jag också ,jag skulle bli knäppare än vad jag är om jag skulle låta värken styra mig...

I kväll ska Agnetha lära mig hur jag finskriver bokföringen som måste vara klar rätt så snart så till veckan blir det kontorsaktiviteter och sådan tur är så har jag ju faktiskt en arbetskamrat så Jimmy kommer att få hålla ställningarna på Vandrarhemmet denna vecka och jag vet ju då att det är i trygga händer .
Nej nu är det dags att skölja ur färgen och ta en dusch ...KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Fredag

Är det i dag ... och jag blir snart skogs tokig på våran lilla Rocky som gnäller ,matvägrar ,vattenvägrar nu när våran andra voffse Bella löper ...han är sååååååå jobbig ..grr men förhoppningsvis är det snart över..
Älskade Nina hade hem honom över natten i går så då var det faktiskt lite skönt att ha lite semester ..
Men väldigt vacker är han ju ändå ..
Nej vad har hänt mer då ?
Jo i går var det Örebro som gällde för jag var först på mammografi och det var ju en ny upplevelse och ont gjorde det ju men det var ju så kort tid så det liksom gick att stå ut ..
Sen var det ju lite håltimma som jag fick ägna åt att fika och läsa lite veckotidning som jag inte har gjort på år och dar ,för att sätta sig still med en bra lektyr har varit lite lyx i dagens läge för det är ju den där bokföringen på jobbet som ska bli klart , och det var skönt att bara sitta och vara på det faktiskt mysiga Cafe´t som de har på USÖ. Sedan var det ju dags att gå till Smärtkliniken och besök hos deras Psykolog.
Och jag måste ju bara säga att en psykolog för mig är en medelålders man i ca 55-60 år men där hade jag fel det kom en ung kille i 22-25 års åldern och det på något sätt kändes inte riktigt okej ..jag har liksom ingen erfarenhet av psykologer men känslan som uppstod var att det var som att sitta och anförtro sig till sin egen son och det är väl inget fel med det men det stämde liksom inte .. ja ja det blev nog bra ändå ..
Men jag har i alla fall kommit på att jag inte är behov av att ha kontakt med en psykolog för jag får inte ut ett dugg av det .
Och det är väl bra ..
Nej nu blir det att fortsätta med lite pappersexersis..vet inte stavningen där men ni fattala  =)


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Alla hjärtans dagGod och härlig alla <3 dag på er ...

Tisdag och det är mycket som händer denna vecka .. I går var ju Simon och jag till Parkskolan till sköterskan / doktorn för att kolla på Simpans rygg och den var ju sned men det konstaterades att han faktiskt är en centimeter kortare på ena benet och det gör ju att ryggen då ser sned ut .
Så han är skapt i samma form som morsin tydligen för jag har ju också ett "kortare" ben ..
Ja ja vi får hoppas att han inte får några besvär med det i framtiden .

I dag så är det Simon kraken som ska till tandläkaren också så han har fullt upp nu ett tag .
Och på Torsdag är det min tur att åka till Örebro för mammografi och sedan besök på smärtkliniken för att träffa deras psykolog .. får vi se om jag har några hjärnspöken eller inte =) Det kanske inte finns något där uppe hihihi så det blir en hel förmiddag på USÖ på Torsdag helt enkelt .

Våran kära Rille jobbar ju i dag så då måste jag fixa hundvakt till Rocky när vi ska in till tandläkaren för det är ju så att Bella löper och han är väldigt på just nu så de kan inte vara ensamma för då vet man aldrig vad som händer och man vill ju inte ha Bella med valpar för hon har ju blivit elva år  den älsklingen ..

Nej nu blir det att fixa till sig lite ..Bye..KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Måndag morgon och jag hade en hemsk natt..

Jag lyckades sova i en halvtimma innan jag vaknade upp och fick springa till toan och kräkas i natt .
Och fy vad hemskt det är men jag tror inte att det är magsjukan utan det har att göra med mitt magsäcksbrock .
Men hemskt är det i alla fall .
Så jag har tagit en ledig dag i dag för jag känner mig lite matt faktiskt  . Men jag måste snart rycka upp mig för Simon ska på läkarbesök genom skolan så klockan två ska vi vara vid Parkskolan i dag .
Så det får bli en dusch nu så man vaknar till ordentligt ..KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Redan Söndag ....

Och snö har vi fått i natt så i morse blev vi väckta av att telefon ringde och att det var Kents jobb som ringde ut honom för plogning .
Jag hade mina aningar i går kväll för jag hade så satans ont i lederna .

I går så somnade våran kanin Stampe in och det var ju i och för sig väntat för han var ju nästan hur gammal som helst ,men givetvis är det sorgligt ändå =( R.I.PSen har jag varit ute på fejan och tog ner denna underbara bild som min moster har tagit och lagt ut där och det är på min mammas goding BerraNu blir det snart att åka till Nina för att ta en promenad i det fina vädret ..Tjao


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Fredag den 10 Februari

Hej och hå .
Promenad med Nina blev det i förmiddags och nu ska jag bara rusta undan disken sen blir det att sätta sig och måla lite på en tavla som ska levereras i helgen .
Det var min kära kusin som har beställt en tavla med texten
Dammtussarna under sängen är bara änglarnas tofflor ..
Och den teorin tror jag starkt på och det är så att jag har en hel hög med änglar i mitt sovrum =)

Sen har jag ju fått konstatera att det är ju så att man blir äldre för jag har ju haft ett par glasögon men jag har inte direkt överanvänt dem men nu ser jag liksom inte när jag sitter framför datorn så åldern tar väl ut  sin rätt ..
Nej det här går inte utan in i diskhögen och se om jag kan få se en glimt av dikbänken eventuellt =)KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Då var det en ny dag ..Och i dag har jag inte bestämt mig vad som kommer att hända så vi får väl se .. Men promenad ska det bli .
Jag är lite mör i benen men ingen direkt fara faktiskt ..
I dag tror jag att det ska bli att göra en potatis soppa . Jag är ju ingen soppmänniska direkt men tanken slog mig att man kanske skulle försöka äta soppa för att gå ner i vikt för jag har bestämt mig för att det liksom är dags för det att gå ner i vikten alltså .
Jag trivs ju inte riktigt som det är nu så något måste jag hitta på .
Jag får googla på soppor så får vi se om jag inte hittar något gott att tillaga i dag . Men jag får nog även hitta på något annat till resten av familjen för ungarna gillar nog inte soppa direkt ...men sonen Rikard kan ju laga till något gott åt dem .. drömma kan man ju alltid göra =)Nu måste jag gå upp och skaka lite på Simpan för när jag rensade ut hans väska nu på morgonen så fick jag se en lapp och på den står det att de ska åka skridskor på gympan i dag och jag vet faktiskt inte om hans skridskor passar eller inte så det blir att få upp han nu ...kanske ska börja att rensa väskan lite oftare så man får reda på sådant här i tid kanske ..
=)
Nej vi ses säkert lite senare under dagen
Bye ..KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Igång igen

Med promenaderna tillsammans med älsklingen Nina Pina hihihi
Skönt är det att ta en vända i spåret men jag tror att det kommer bli lite stelt och eländigt här sen men det är det värt =)
Det ska inte bli så långdraget framför datan i kväll för jag gjorde färdigt bokföringen till jobbet i dag så jag har liksom suttit några timmar redan ..och jag är som sagt ingen kontorsråtta .
Annars har det inte hänt så mycket och jag måste bara tala om att mitt psykbrytt i helgen var mestadels en missuppfattning men det är väl inte bra att det ens blev en missbedömning men man lär sig väl av sina misstag troligtvis och någon gång framöver kommer jag att må bättre det är jag helt övertygad om . Jag behöver bara se till att bestiga detta berget rätt så blir det allt bra .
Man måste ju också få ur sig allt som liksom ligger där och gror så det var väl kanske bra med ett psykbrytt .
Nej nu är det dags att hoppa ner i sängen Tjaoooo <3KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Läkar besök

Har jag varit på i dag och det var ju inte något anledes än vad det har varit men jag fick bli interjuvad ,,,ja visst man känner sig som en kändis =) eller nja inte direkt kanske men det var så att innan läkarbesöket så blev jag tillfrågad om jag inte kunde tänka mig att få bli interjuvad av läkarstudenter som tydligen var väldigt färska .
Och det är ju så att man vill ju att det ska finnas läkare så en sådan grej sa jag faktiskt inte nej till för som sagt jag är ju i behov av dem så varför inte kunna ge lite tillbaka .Så efter en tjugo minuters lång interjuv så blev det ett läkarbesök med min gamla räv till läkare =)
Eller hon kanske inte är så gammal men hon har varit min personliga läkare så länge nu så då känns hon gammal .
Det är faktiskt viktigt för mig att ha en och samma läkare för jag avskydde att behöva berätta min sjukdoms historia om och om igen vid varje läkar kontakt men jag fick strida mycket för att få ha henne vid alla mina besök men till slut fick jag dem att gå med på det .
Så i slutet av Februari så ska vi ansöka om en halvtids sjukpension för det är ju så att jag aldrig kommer att bli friskare än vad jag är i dag ,det kommer ju snarare bli tvärtom så bara att se sanningen i vitögat och acceptera .
Men det blir väl bra det med om det nu går igenom för man vet ju hur det är med försäkringskassan de kan ju vara lite bakochfram rent ut sagt ..

Våran älskade 740 som så snällt håller på att jävlas då ?? Jo det var ju inte bara ett relä utan två och på skrotten fick Kent givetvis ett felaktigt och de hade inte den färgen som vi skulle ha så det blev att beställa ett på Autoexperten och det kommer ju inte hem förens i morgon ,,,ja ja ska det jäklas så ska det .
Sen är det ju så att vi vet ju inte till 100 om bilen sen kommer att gå eller om det är något med bensinpumparna så vi får hålla alla tummar på att efter i morgon så kommer den att gå igen =)


Nej nu ska jag ta en power nap på soffan innan det är dags att börja förbereda maten ..


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Inte lika negativ ..

..i dag .
Utan vi har haft en bra kväll tillsammans med Nina och det blev lite varma mackor och wii spelande .
Och i morgon är det ytterligare en ny dag med nya möjligheter . Om det är gott eller ont det får man se när morgondagen lider mot sitt slut ..
Nu ska jag gå upp och mysa in mig i mitt goa täcke och se på Wallander som börjar klockan 21.00

Bye bye ..KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Vem försöker jag lura ..
Eller vad händer ?
Allt känns så fel det är liksom något på gång och jag kan inte styra över det ..och det gör mig oroad och ledsen .
Faan jag vet inte ..

Usch deppigt i dag men jag kan inte hjälpa det ,men nu har jag fått tagit smäll efter smäll och ändå fortsätter det .
Jag undrar ju hela tiden om jag snart inte har sonat mitt brott ,varför ska jag behöva utstå något gång på gång ??
Faan det går inte det här för det äter upp mig inifrån och det är sorgligt så sorgligt ..

Måste hitta något sätt att ta mig ur det här och få känna glädje och längtan igen ,känna sig älskad skulle inte vara några fel =/Saken blir ju inte bättre av att jag inte kan sova ... men det är väl bara att trumma på för någon gång så borde ju sömnen infinna sig eller i allafall utmattningen ..KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 3Sju års olycka..

Kan det vara så att man får det när man har slagit sönder en spegel ??
Nja det har ju inte direkt börjat bra för mig efter att jag faktiskt slog sönder en spegel ..trodde det var skrock men där kanske jag har fel .
Just nu orkar jag inte riktigt tänka på det för det har varit en lång besvärlig dag och humöret är inte på topp direkt så några timmars sömn behövs och så känns det nog bättre i morgon ,troligtvis ..

Ja som ni kanske har fattat har det inte varit en bra dag men hoppas på att morgondagen ska bli en bra dag .
Och man skulle bli nöjd om det kunde vara lite mildare för minus tjugo är inget väder som jag vill ha .
Jag trivs bäst i plus 25 och stekhet solgass det är min älsklings temp det .. men men vi får hoppas på en varm och skön sommar även om den känns väldigt väldigt långt bort just nu .

Nej nu blir det sängen och krypa ner under ett varmt täcke och så är jag ganska övertygad att Felix den gamla räven kommer att lägga sig tre millimeter från mitt ansikte och kurra för det gjorde han i går , han är en trogen sängkamrat i alla fall .
Och för dem som inte vet så är det en goding till katt jag pratar om och ingen ting annat .. =)

En bra bild till detta inlägg kanske är detta ..Det känns som detta har hänt i min hjärna i dag =/ Men som sagt en ny dag i morgon och god natt där ute i kylan ...


KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Gips...

Ja det fick jag fram ur garderoben i dag ,gips alltså för jag har gått och funderat på om jag ska göra tavlor med kombinationen gipsfigurer på tavlorna ,liksom tred =)
Får se om min idee är bra eller dålig det är frågan ..återkommer med bilder om det nu blir bra så man kan lägga ut bild annars vet ni att det blev misslyckat om ni inte får se någon bild ...KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0Ett gott skratt förlänger livet

Så i går kväll förlängde jag livet en tio år så där för Nina var ju här och då blir det massa skratt ...


Jag skrattade så mycket så det slog lock i öronen så då vet ni hur mycket skratt det var ..Och det är ju alltid så roligt när hon är här min lilla ängel =)KATEGORI: Allmänt - KOMMENTARER: 0